Τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στο ΡΑΜΑ: ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσιεύθηκε: 15/06/2017 17:07 Τελευταία Ενημέρωση: 15/06/2017 17:07 Από: Tachydromos

Τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στο ΡΑΜΑ:

ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. - ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΜΠΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ-ΜΠΑΣΑ

Πυρ και μανία κατά του ελληνικού λόμπυ στις ΗΠΑ, είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που πρόσκεινται στον Έντι Ράμα. Με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση του Πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αλβανία, Λιουλεζίμ Μπάσα, 10 ημέρες πριν τις εκλογές της 25-η Ιουνίου, και αντιλαμβανόμενα ότι η ζυγαριά τώρα πια γέρνει προς τη νίκη της Ενωμένης Αλβανικής Αντιπολίτευσης καταφέρονται με μένος και θράσος κατά του Μπάσα και του ελληνικού λόμπυ στις ΗΠΑ.

Εμμέσως, πλην σαφώς, και θέλοντας να μειώσουν τη σημασία της συνάντησης Τραμπ-Μπάσα, εν μέσω εκλογικής περιόδου, πράγμα ασυνήθιστο για έναν Πρόεδρο των ΗΠΑ, έριξαν στην πιάτσα το σενάριο ότι ήταν το ελληνικό λόμπυ, με το οποίο ο Μπάσα είχε συναντηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν και διατηρεί άριστες σχέσεις, το οποίο μεσολάβησε για να γίνει η συνάντηση αυτή. Και για να πλήξουν το κύρος του Μπάσα προέβησαν στην επινόηση ότι όλα αυτά γίνονται ως αντάλλαγμα της υπογραφής που ο Μπάσα έριξε στη συμφωνία για τη θαλάσσια ΑΟΖ με την τότε Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη και παρουσία των τότε πρωθυπουργών των δύο χωρών Σαλί Μπερίσα και Κωνσταντίνο Καραμανλή, κατά την επίσημη επίσκεψη του τελευταίου στα Τίρανα.

Η επιθέσεις κατά του Μπάσα για τη Συμφωνία για την ΑΟΖ Ελλάδος-Αλβανίας είναι πια συνηθισμένο φαινόμενο από πλευράς σοσιαλιστών. Μάλλον, πριν ένα χρόνο, ήταν ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι που οδήγησε στα δικαστήρια όλα τα μέλη της αλβανικής επιτροπής διαπραγμάτευσης της Συμφωνίας αυτής. Τα δικαστήρια αποφάνθηκαν ότι δεν υπήρχε καμιά παρανομία και όλες οι διαδικασίες ήταν νόμιμες.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε ποτέ στο Ράμα να την καταγγέλλει και να μη εφαρμόζει την εν λόγω Συμφωνία και να κρατά υπό διαρκή ομηρεία τη βελτίωση των ελληνο-αλβανικών σχέσεων. Οι πάντες όμως γνωρίζουν ότι πίσω από την άρνηση του Ράμα βρίσκεται τουρκικός δάκτυλος και ο σταθερός προσανατολισμός του, εν προθεσμία 10 ημερών ακόμα, αλβανού πρωθυπουργού προς την Τουρκία του Ερντογάν.

Είναι αυτός ο λόγος, που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που σιτίζονται διαρκώς από το Ράμα σταύρωσαν ξανά το Μπάσα, ο οποίος μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ αποκτά σαφές προβάδισμα κι αυτά τα ΜΜΕ χάνουν τον προμηθευτή τους που ακούει στο όνομα Ράμα.

Αυτό να το καταλάβουν κάποιοι δικοί μας που σέρνονται ακόμα πίσω από το άρμα Ράμα, το οποίο αγκομαχά και ετοιμάζεται να πάει για γενική επισκευή στις 26 Ιουνίου.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon