Εκστρατεία επαιτείας MEGA – «ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ»

Δημοσιεύθηκε: 17/06/2017 12:18 Τελευταία Ενημέρωση: 17/06/2017 12:18 Από: Tachydromos

Δεν είναι ευχάριστα αυτά που γράφουμε πολλές φορές, αλλά πρέπει να τα γράφουμε, γιατί και δίκαιοι οφείλουμε να είμαστε και σοβαρότητα θα πρέπει να επιδεικνύουμε απέναντι στην ιστορία μας.

Για το MEGA ο λόγος. Kαι για την ύστατη προσπάθειά του προς άγραν ψήφου, που σου θυμίζει ελεεινά πλάσματα, που μέσα στην απόγνωση, άφησαν στην άκρη το περήφανο ύφος και διακονεύουν ψήφους, κατά τέτοιον τρόπο που σου θυμίζει σύγχρονους επαίτες (διακονιάρηδες τους λέμε στα χωριά μας).

«Ο Ντούλες είναι σίγουρα βουλευτής, δώστε και σε μας ψήφους να βγάλομε κι εμείς». Αυτό είναι το καινούργιο τροπάρι τους.

Επιδόθηκαν σε μια απροκάλυπτη επαιτεία, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν, για ποιους μαζεύουν αυτές τις ψήφους. Είτε στην καλύτερη περίπτωση, αν το γνωρίζουν, τότε θα πρέπει να τους πει κανείς σοβαρός που έμεινε ακόμη εκεί μέσα ότι όποια ψήφος κι αν πάει στο MEGA, δεν το σώζει. Το Ράμα εξυπηρετούν. Γιατί, τα μέλη του MEGA τα ίδια τρέχουν πίσω από τους υποψηφίους του ΣΚ. Μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε, πιστεύει ότι τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΚΕΑΔ είναι τόσο αφελείς, ώστε να πάνε την ψήφο τους χαμένη και να βοηθήσουν να βγει ο έκτος του ΣΚ που είναι ό ίδιος ο πιο αποτυχημένος και ανθέλληνας πρωθυπουργός που γνωρίσαμε.

Υπάρχουν ορισμένοι σοβαροί λόγοι που οι ψήφοι του ΚΕΑΔ δεν αποκτούν αξία να πάνε στο ΜEGA, το οποίο στη σύντομη θητεία του, δεν μπόρεσε να πάρει άνω των 3300 ψήφων στην περιφέρεια Αυλώνας (2013 όταν ήταν στη συμμαχία με το ΔΚ και με το τσάμικο PDIU). Αυτό το μόρφωμα του θυμού και της οργής κατά του ΚΕΑΔ που έχει το πιο απροσδιόριστο όνομα (Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον), δηλαδή κόμμα του Κίτσου πουθενά, την πρώτη οργανωμένη εμφάνισή του την έκανε το 2011 με δυο λανθασμένες αν όχι ανθελληνικές ενέργειες.

Η πρώτη, ήταν να κατεβάσει μια υποψηφιότητα της δεκάρας στις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Χειμάρρα και με τις δεκάδες ψήφους που μπόρεσε να πάρει (διάβασε, να αφαιρέσει), να δώσει τα υνία του δήμαρχου στο σοσιαλιστή δήμαρχο Γκόρο, με όλα τα επακόλουθα εδώ και έξι χρόνια, στερώντας έτσι τη δοκιμασμένη υποψηφιότητα του ίδιου του Πρόεδρου της Ομόνοιας, Βασίλή Μπολάνου. Αν είναι ευχαριστημένοι σήμερα για την επιλογή τους, ας μας πούνε.

Δεύτερο, επίσης το 2011, έκανε έκκληση και συμμετείχε ενεργώς στην σημαδεμένη γενική απογραφή του πληθυσμού, όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ, είχε κηρύξει αποχή και σήμερα οι Αλβανοί να μας λένε είστε «όσοι κατέγραψε το δικό σας MEGA”.

Κι ερχόμαστε στο 2013, στις γενικές εκλογές. Το MEGA, πρόθυμα και χωρίς τύψεις συνειδήσεως υπογράφει κοινή κάθοδο στις εκλογές με το ΔΚ και με το τσάμικο PDIU. Σήμερα υψώνει φωνή στον ουρανό και λέει ότι ο Ντούλες συνεργάζεται με τους τσάμηδες, σε μια στιγμή που το τσάμικο PDIU έχει κατέβει ανεξάρτητο σ’ αυτές τις εκλογές. Ας τους υπενθυμίσουμε ότι το 2009 ο Ντούλες και το ΚΕΑΔ διέκοψαν τη συνεργασία με το ΔΚ, ακριβώς επειδή στην ίδια συμμαχία συμπεριλήφθηκε και το τσάμικο PDIU. Αυτό αποδεικνύει συνέπεια πολιτικής. Και πουλούν στον κοσμάκη το παραμύθι ότι στη λίστα που είναι ο Ντούλες είναι κι ένας τσάμης. Μα το ίδιο δε συμβαίνει και στη λίστα του ΣΚ που είναι ο Μάρτος; Δεν υπάρχει κι εκεί ένας τσάμης στη λίστα του; Αυτό δεν το λένε. Στις λίστες των κομμάτων υπάρχουν λιάμπηδες, έλληνες, τσάμηδες κτλ. Άλλο πράγμα όμως είναι να συνεργάζεσαι πολιτικά με το τσάμικο κόμμα κι άλλο να δουλεύεις στην ίδια διεύθυνση με έναν τσάμη. Άλλο είναι να είσαι στο ίδιο κόμμα με έναν τσάμη κι άλλο να συνεργάζεσαι με τον πολιτικό σχηματισμό των τσάμηδων. Αυτό το ΚΕΑΔ, δεν το έκανε ποτέ. Το MEGA και στις γενικές εκλογές του 2013 και στις δημοτικές εκλογές το 2015, ακόμη και σήμερα που εμφανίζεται συνεργαζόμενο με την Κυβέρνηση, δεν μπορεί να μας πείσει ότι δε συνεργάζεται με τους τσάμηδες, αφού κι εκείνοι στην Κυβέρνηση είναι.

Και πάμε παρακάτω

Υποθέτουμε ότι θα πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να ψηφίσουμε το MEGA. Για ποιο λόγο όμως; Για να νομιμοποιήσουμε τη δραστηριότητά του δίπλα στο κυβερνών ΣΚ; Το ΚΕΑΔ ήταν στη συνεργασία με το ΣΚ και, όταν διαπίστωσε ότι η κυβερνητική πολιτική καταφέρονταν ενάντια στα συμφέροντα της ΕΕΜ και της Ελλάδας, γενικότερα, διέκοψε τη συνεργασία του. Ακριβώς, τότε οι κοντόφθαλμοι και οι ελαφρόμυαλοι του MEGA, είπαν ότι ήρθε η ώρα τους κι έγιναν «κώλος και βρακί» με το ΣΚ. Αφού συνεργάστηκαν μαζί με τον Κώτσιο Κοκεδήμα στις τοπικές εκλογές του 2015, κατάφεραν να κατακλέψουν τις ψήφους του ΚΕΑΔ και να βγάλουν δήμαρχο, δήθεν με τα χρώματα του MEGA, αλλά που τους τον επέβαλε το ΣΚ.

Κι ερχόμαστε και στην δήθεν ημερίδα ντροπής για την Παιδεία στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα που οργάνωσαν πριν τρεις μήνες στους Αγίους Σαράντα για να δώσουν άλλοθι και βήμα στον πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος το χρησιμοποίησε για να δηλώσει ότι όλα βαίνουν καλώς με την ΕΕΜ και την Ελλάδα και να αναφερθεί στον υπό κατάρτιση νόμο για τις Μειονότητες, ο οποίος είναι ό, τι χειρότερο έχει διανοηθεί κανείς και δε λαμβάνει υπόψη καμιά από τις προτάσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ας μη κρυβόμαστε πια. Το MEGA είναι πολλαπλά ταυτισμένο με τις ανθελληνικές πολιτικές του κυβερνώντος ΣΚ και δεν παρέχει καμιά εγγύηση ότι ξέρει να κάνει σωστή χρήση της ψήφου εμπιστοσύνης των βορειοηπειρωτών. Τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΕΑΔ, δεν δύναται να γεμίσουν με ψήφους τα διαφαινόμενα κενά που δημιουργούνται από τη μαζική φυγή των μελών του ίδιου του MEGA που κοπάδια-κοπάδια μπαίνουν στην ανοικτή στρούγκα του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Το MEGA αποδείχτηκε κι αποδεικνύεται καθημερινώς, ότι πέρα από ένα μόρφωμα διαμαρτυρόμενων, δεν λέει τίποτα. Δε λειτουργεί ως πολιτικό σχήμα με ξεκάθαρες και σταθερές πολιτικές, αλλά ως πολιτικό μόρφωμα που κινείται στον εύκολο κόσμο της παραπολιτικής.

Ας τους αφήσουμε στην επαιτεία τους προς άγραν ψήφου που μας θυμίζει τους στίχους του τραγουδιού «Δώσε μου και μένα μπάρμπα».

Ξέρει ο μπάρμπας τι θα κάνει…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon