Europol-Βαλκάνια: Ζητάται επαγρύπνηση λόγω ισλαμισμού…

Δημοσιεύθηκε: 17/06/2017 14:19 Τελευταία Ενημέρωση: 17/06/2017 14:19 Από: Tachydromos

Νέες προειδοποιήσεις ότι τα Βαλκάνια αποτελούν σταυροδρόμι αποστολής και επαναπατρισμού προσώπων που πολεμούν στις πολεμικές ζώνες στη Μέση Ανατολή, απηύθυνε η Europol μέσω της ετήσια έκθεσης που εκπόνησε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU annual Terrorism Situation and Trend Report), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την έκθεση, περισσότεροι από 800 μαχητές από τα Δυτικά Βαλκάνια ταξίδεψαν στη Συρία και εντάχθηκαν στις τάξεις των ισλαμιστικών εξτρεμιστικών τρομοκρατικών ομάδων που πολεμούν στην περιοχή. Την ίδια στιγμή, επισημαίνονται και οι προειδοποιήσεις του αυτοαποκαλούμενου ως «ισλαμικού κράτους» διά του περιοδικού Rumiya, για αιματοχυσία κυρίως κατά Σέρβων και Κροατών. Η ακραία ισλαμιστική σαλαφιστική ιδεολογία είναι παρούσα και διαβρώνει τις κοινωνίες, ιδιαίτερα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στην περιοχή Σαντζάκ ανάμεσα στη Σερβία και το Μαυροβούνιο, στο Κοσσυφπέδιο και την ΠΓΔΜ, απειλώντας την περιοχή με σοβαρή εκτροπή.

Ενδιαφέρον έχει η υποβάθμιση του θέματος των καταγγελιών για την ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης ισλαμιστών εξτρεμιστών στα Βαλκάνια, δηλώνοντας ότι τα υπάρχοντα στοιχεία δεν επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης.

http://www.defence-point.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon