Με τους Έλληνες ομογενείς τα βάζει τώρα ο Ράμα

Δημοσιεύθηκε: 17/06/2017 14:23 Τελευταία Ενημέρωση: 17/06/2017 14:22 Από: Tachydromos

Πυρ και μανία κατά του ελληνικού λόμπυ στις ΗΠΑ, είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που πρόσκεινται στον Έντι Ράμα. Με αφορμή την προχθεσινή συνάντηση του Πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αλβανία, Λιουλεζίμ Μπάσα, 10 ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, και αντιλαμβανόμενα ότι η ζυγαριά τώρα πια γέρνει προς τη νίκη της Ενωμένης Αλβανικής Αντιπολίτευσης, τα φιλικά ΜΜΕ του Ράμα καταφέρονται με μένος και θράσος κατά του Μπάσα και του ελληνικού λόμπυ στις ΗΠΑ. Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η ηλεκτρονική σελίδα «ταχυδρόμος», εμμέσως διακινούν το σενάριο ότι ήταν το ελληνικό λόμπυ, που μεσολάβησε για να γίνει η συνάντηση αυτή.

Για να πλήξουν το κύρος του Μπάσα «καταγγέλλουν» ότι αυτή η συνεργασία έγινε ως αντάλλαγμα της υπογραφής του Μπάσα για τη θαλάσσια ΑΟΖ με την τότε Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη και παρουσία των τότε πρωθυπουργών των δύο χωρών Σαλί Μπερίσα και Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Οι επιθέσεις κατά του Μπάσα για τη Συμφωνία για την ΑΟΖ Ελλάδος-Αλβανίας είναι πια συνηθισμένο φαινόμενο από πλευράς σοσιαλιστών. Κι αυτό όταν πριν ένα χρόνο ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι οδήγησε στα δικαστήρια όλα τα μέλη της αλβανικής επιτροπής διαπραγμάτευσης της Συμφωνίας αυτής. Τα δικαστήρια με τη σειρά τους, αποφάνθηκαν ότι δεν υπήρχε καμιά παρανομία και όλες οι διαδικασίες ήταν νόμιμες.

Proinoslogos.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon