Τρέμουν οι εξωμότες στη Βόρεια Ήπειρο μετά την ατίμωση του Γκόρου – Καμία ελληνική υπηκοότητα σε γενίτσαρους

Δημοσιεύθηκε: 21/06/2017 12:47 Τελευταία Ενημέρωση: 21/06/2017 12:47 Από: Tachydromos

Η είδηση ότι Ελλάδα αφαίρεσε την ελληνική υπηκοότητα από τον εξωμότη δήμαρχο της Χειμάρρας στη Βόρεια Ήπειρο, ο οποίος διαπιστωμένα ασκεί ανθελληνική δραστηριότητα αν και ελληνικής καταγωγής, είδηση που σας μεταδώσαμε το πρωί της Τρίτης, αναμεταδίδεται από τα αλβανικά ΜΜΕ που πλέον νιώθουν ισχυρή την πυγμή της ελληνικής κυβέρνησης και την απόφασή της να προστατεύσει τη γηγενή Ελληνική Εθνική Μειονότητα, ξεκινώντας το «ξεκαθάρισμα» από όσους ομογενείς συνεργάζονται με αλλότριες δυνάμεις.

Για την ατίμωση του δημάρχου Χειμάρρας γράφει η φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα Shqiptarja.com, ενώ η είδηση μεταδόθηκε από τον επίσης φιλοκυβερνητικό τ/σ Report TV.

Αμφότερα τα Μέσα επικαλούνται ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία τονίζουν ότι με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη, αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια από το Δήμαρχο Χεμάρρας Γκέργκι Γκόρο.

Να σημειωθεί ότι η ποινή της ατίμωσης στην αρχαία Αθήνα ήταν η αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο Δήμαρχος Χειμάρρας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, πήρε πριν από χρόνια ελληνική ιθαγένεια, λόγω της καταγωγής του.

Στην ελληνική ταυτότητα το όνομά του αναγράφεται ως «Γιώργος Γκόρος», ενώ στην αλβανική ως «Γκέργκι Γκόρο».

Η απόφαση για την άρση της ελληνικής ιθαγένειας, γράφει η ιστοσελίδα, επικαλούμενη ελληνικά ΜΜΕ, ελήφθη μετά από τις θέσεις του στην πολιτική και τα συμφέροντα της «ελληνικής κοινότητας» της Χειμάρρας, προβαίνοντας σε πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της κοινότητας αυτής, με τα εθνικά και θρησκευτικά της δικαιώματα.

Η απόφαση για την κατεδάφιση της Εκκλησίας του Αγ. Αθανασίου και την κατεδάφιση 18 σπιτιών στη Χειμάρρα, γράφουν τα ελληνικά ΜΜΕ, οδήγησε την Ελλάδα στη λήψη της απόφασης.

Οι ελληνικές αρμόδιες Αρχές, καταλήγει η ανάρτηση, από χρόνια είχαν ενημερωθεί για την ανθελληνική δραστηριότητα του Δημάρχου Χειμάρρας, αυτός όμως ποτέ δεν έλαβε υπόψη τις επαναλαμβανόμενες συστάσεις, γεγονός που οδήγησε τις Αρχές να προχωρήσουν σ΄ αυτή την απόφαση.

Η ιστοσελίδα στην ανάρτηση της, επικαλείται ως πηγή της σχετικό άρθρο του www.tachydromos.org . Στο θέμα αναφέρονται και οι αλβανικές ιστοσελίδες Shqip.24, Respublika.al και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της μορφή Ditaonline, η οποία σχολιάζει την απόφαση για το Γκόρο ως «εκδίκηση της Αθήνας».

Όπως τονίσαμε και στην προηγούμενη ανάρτησή μας, η εποχή της ατιμωρησίας για τους εξωμότες τελείωσε και αυτό το μήνυμα να το λάβουν σοβαρά όσοι κρατάνε ελληνικά διαβατήρια και δεν τα τιμούν.

tribune.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon