Είναι πιο απλή η υπόθεση

Δημοσιεύθηκε: 23/06/2017 11:03 Τελευταία Ενημέρωση: 23/06/2017 11:03 Από: Tachydromos

Η απλή παράθεση των δεδομένων οδηγεί συντομότερα σε πιο σαφείς απαντήσεις. Είναι λοιπόν απλό το πρόβλημα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου και κάποιοι συγχέοντας εντέχνως τα πράγματα αποκρύπτουν το στόχο και προσπαθούν να οδηγήσουν σε αποφάσεις που ισοδυναμούν με απώλεια λογικής τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Είναι περίεργο πως καταφέρνουν οι μονίμως γνωστοί ασχολούμενη με τη γραφίδα και την ανάλυση να πηγαίνουν το πράγμα πάντοτε στο ίδιο σημείο. Προφανώς εστιάζουν στο συρρικνωμένο δυστυχώς κομμάτι της Βορειοηπειρωτικής κοινωνίας που συνεχίζει να θέλει να εκφράζεται πολιτικά αυτόνομα και έξω απ’ τις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις.

Πρόκειται δηλαδή για το κομμάτι που παρότι τόση πίεση του ασκείται διαχρονικά συνεχίζει να πιστεύει στην πολιτική γραμμή που εκφράζει η ΟΜΟΝΟΙΑ με πολιτικό – κοινοβουλευτικό βραχίονα το ΚΕΑΔ.

Το τμήμα αυτό της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας υπό την πίεση των πολιτικών σχημάτων της Αλβανίας, τη χρόνια απομάκρυνση του ανθρώπινου δυναμικού της και διάφορες άλλες τάσεις που αναπτύσσονται μη φυσιολογικά στο εσωτερικό της, κινείται στα όρια αριθμητικής επιβίωσης αλλά αντιστέκεται.

Ωστόσο επειδή ενοχλεί το γεγονός ότι ενώ ο γηγενής Ελληνισμός ζει στην περιφέρεια καταφέρνει σε όλη τη μετακομουνιστική περίοδο να παίζει πολιτικά συντεταγμένα στην κεντρική πολιτική σκηνή επιδιώκουν, ακριβώς τον αφανισμό αυτής της αυτόνομης πολιτικής έκφρασης. Εδώ και λίγα χρόνια στο παιχνίδι συντηρούν το Mega, ένα μικρό πολιτικό σχήμα του περιθωρίου, δυνάμενο όμως να καταφέρει την απαιτούμενη ζημιά για την εξαφάνιση του ΚΕΑΔ κατά συνέπεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ απ’ την κοινοβουλευτική παρουσία.

Το μένος και οι τεχνικές που επιδεικνύουν στελέχη του και ειδικά όσοι στο παρασκήνιο παίζουν το παιχνίδι κατά του ΚΕΑΔ και της πολιτικής του ηγεσίας είναι αποκαλυπτικά του στόχου. Ενώ το ΚΕΑΔ διαχρονικά έχει επιδείξει την απαιτούμενη τόλμη και έχει καταδικάσει στελέχη του όταν εγκατέλειψαν τις γραμμές του, δεν συμβαίνει το ίδιο για το Mega. Ο δήμαρχος τους στο Φοινίκι έχει εγκαταλείψει το σχήμα και αγωνίζεται για το ΣΚ. Προφανώς το Mega δεν ενοχλείται γι αυτό καθώς τους ενώνει ο σκοπός.

Να επανέλθουμε όμως στην απλή παράθεση των στοιχείων και να διαπιστώσουμε ότι τίποτε το συνταρακτικό δεν έχει συμβεί και ούτε έχουν αλλάξει τα δεδομένα τουλάχιστον στο τοπίο το οποίο αναλύουμε, αυτό του πεδίου της αυτόνομης πολιτικής έκφρασης του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Η ΟΜΟΝΟΙΑ στοχεύει να διαμορφώνει θέσεις τις οποίες στη συνέχεια διεκπεραιώνει πολιτικά το ΚΕΑΔ. Παρά τις δυσκολίες αυτό συμβαίνει 25 χρόνια τώρα. Προς επιβεβαίωση ότι το στοιχείο αυτό δεν έχει μεταβληθεί αρκεί και επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥπΕξ της Ελληνικής Δημοκρατίας στο εδάφιο για την ΕΕΜ.

Το ΚΕΑΔ για να συνεχίσει να δραστηριοποιείται κεντρικά προς όφελος της προβολής των θέσεων και αγωνιών και προβλημάτων της ΕΕΜ και τον εντοπισμό μέσων και συμμάχων στην υλοποίηση των δικαιωμάτων της, πρέπει να έχει κοινοβουλευτική παρουσία. Αυτό το έχει κατορθώσει παρά τις δυσκολίες επίσης όλα αυτά τα χρόνια. Στη συγκεκριμένη τώρα συγκυρία τα περιθώρια ήταν στενά και οδηγήθηκε στην απόφαση να συμπεριληφθεί στο συνδυασμό του ΔΚ.

Πρόκειται για μια σύμπραξη χωρίς συνέπειες στην επαναφορά στην πολιτική του αυτονομία. Άρα και το δεύτερο στοιχείο, αυτό της κοινοβουλευτικής διάστασης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εξασφαλίζεται. Ας σημειωθεί ότι τόσο τα στελέχη και τα όργανα του ΚΕΑΔ (απαρτίζονται κατά βάση απ’ τα ίδια που συγκροτούν και τις δομές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ) όσο και η εκλογική του βάση το αντιλαμβάνεται ορθά και ανταποκρίνονται.

Τότε τι ενοχλεί και ανεβαίνουν οι τόνοι; Ακριβώς αυτά: η διαιώνιση και υπό τις αντιξοότητες αυτής της εκλογικής αναμέτρησης των δύο σημαντικών παραμέτρων: ότι το ΚΕΑΔ συνεχίζει να είναι η αυτή ΟΜΟΝΟΙΑ και ότι καταφέρνει μάλλον, κατά τις εκτιμήσεις, να είναι στη Βουλή.

Ποιοί δεν το θέλουν αυτό; Όσοι γκρινιάζουν και δυστυχώς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο παιχνίδι όσων καταπιέζουν την ΕΕΜ και δεν θέλουν την παρουσία του ΚΕΑΔ και ειδικά του Βαγγέλη Ντούλε σε φόρα όπου καταγγέλλεται η δόλια κυβερνητική πολιτική εις βάρος της ελληνικής κοινότητας.

Τα δεδομένα είναι απλά. Η απάντηση είναι ευκολότερη και πιο σαφή.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon