Αξιότιμοι φίλοι από τη Μέση Ανατολή στην Έδρα της Ιεράς Συνόδου

Δημοσιεύθηκε: 23/06/2017 09:32 Τελευταία Ενημέρωση: 23/06/2017 09:30 Από: Tachydromos

Τη Δευτέρα, στις 12 Ιουνίου 2017, στην έδρα της Ιεράς Συνόδου στα Τίρανα, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, υποδέχτηκε αντιπροσωπεία υψηλών προσωπικοτήτων από το Λίβανο, από τη γνωστή από τον 18 αιώνα βασιλική οικογένεια των Γιασιανίδων, αποτελούμενη από τον Σεϊχη Selim El Cjemor, Βηρυτό, Λίβανος, τον Πρίγκιπα Gharios El-Chemor of Ghassan, Αμάν, Ιορδανία, τον κύριο John Domonkos και το Δόκτορα Elie Gharios, συνοδευόμενοι και από τον Επίσκοπο της Παγκόσμιας Ευαγγελικής Συμμαχίας, Καθηγ. Δόκτορα Thomas Schirmacher, παλιός φίλος του Αρχιεπισκόπου στο Οικουμενικό κίνημα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ενημέρωσε τους φίλους για την ανασυγκρότηση από τα ερείπια της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας και για την πορεία προόδου της.

Οι φίλοι, αφού ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο για την υποδοχή, τον ενημέρωσαν για την δραστηριότητα εκατονταετιών της οικογένειας των Γιασιανίδων. Επίσης, παρέδωσαν στον Μακαριώτατο το μεγάλο παράσημο του Βραβείου Αρχάγγελου Μιχαήλ, με το οποίο έχουν τιμηθεί πολλοί αρχηγοί κρατών και εκκλησιών, καθώς και το πιστοποιητικό τιμητικής διάκρισης του μέλους της Βασιλικής Ακαδημίας των Γιασιανίδων για την Τέχνη και την Επιστήμη, με αναφορά στο διεθνώς αναγνωρισμένο έργο Του.

Στη συνέχεια οι φίλοι, συνοδευόμενοι από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, επισκέφτηκαν το Συγκρότημα του Καθεδρικού Ναού «Η Ανάσταση του Χριστού», πριν αναχωρήσουν για το υπόλοιπο πρόγραμμά τους που συμπεριλάμβανε υποδοχή στην Προεδρεία της Δημοκρατίας.

Γνωστές προσωπικότητες σήμερα από την οικογένεια των Γιασιανίδων είναι ι μακαριστός Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος, ο ηθοποιός Ομάρ Σαρίφ, η τραγουδίστρια Σιακίρα, ο εκατομμυριούχος Κάρολος Σλιμ κ.α.

http://orthodoxalbania.org/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon