Εξαγορά ψήφων και καταγγελίες για τρομοκρατία στις αλβανικές κάλπες… Κρίσιμη η επόμενη μέρα

Δημοσιεύθηκε: 26/06/2017 07:21 Τελευταία Ενημέρωση: 26/06/2017 07:21 Από: Tachydromos

Τρομοκρατία, απόπειρα εξαγοράς ψήφων, επεισόδια κυρίως στο βορά... Αποτέλεσαν και πάλι τα βασικά χαρακτηριστικά των εκλογών στην Αλβανία, η οποία αποδεικνύει ότι χρειάζεται πολύ δουλειά στον τομέα του εκδημοκρατισμού και της πορείας προς την Ευρώπη!

Τα στελέχη της ελληνικής μειονότητας κατήγγειλαν κλίμα τρομοκρατίας και έκαναν λόγο για προσπάθεια εξαγοράς ψήφων, ενώ από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας μεταδόθηκαν καταγγελίες ότι ψηφοφόροι δέχθηκαν απειλητικά μηνύματα στα κινητά τους προκειμένου να ψηφίσουν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Να σημειωθεί ότι τα μηνύματα αυτά φέρονται να έχουν αποσταλεί από εταιρεία στην Αθήνα.

Από το Υπουργείο Εσωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται αύξηση των κρουσμάτων αγοραπωλησίας ψήφων, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί κατά την προεκλογική περίοδο.

Οι καταγγελίες γίνονται κυρίως από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία κατηγορούν για το φαινόμενο αυτό το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Παρόμοιες κατηγορίες εκτοξεύονται και αντιστρόφως, φορτίζοντας το πολιτικό κλίμα.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ήταν πολύ χαμηλή. Οι παρατηρητές αποδίδουν το χαμηλό ποσοστό προσέλευσης, πέρα από την απογοήτευση των πολιτών, και στο γεγονός ότι οι εκλογές συνέπεσαν με τη θρησκευτική γιορτή του Μπαϊραμιού, στην οποία οι Αλβανοί μουσουλμάνοι ψηφοφόροι φαίνεται να δίνουν προτεραιότητα.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τις επόμενες ώρες, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι κανένα κόμμα δεν θα έχει αυτοδυναμία. Έτσι από την επομένη θα ξεκινήσουν τα σενάρια και οι προσπάθειες συνεργασίες με σκοπό να συγκεντρωθούν 71 έδρες που αποτελούν το 50+1 της Βουλής.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμα, το Δημοκρατικό του Μπάσα και το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης του Μέτα, αποτελούν τους βασικούς πολιτικούς πυλώνες της αναμέτρησης, με το ΚΕΑΔ, το κόμμα της ελληνικής μειονότητας να συνεργάζεται με το Δημοκρατικό, αλλά και με ελληνικής καταγωγής υποψηφίους και στα υπόλοιπα κόμματα.

Η επόμενη μέρα πάντως θα είναι κρίσιμη, καθώς οι προηγούμενοι μήνες είχαν συνοδευτεί από σφοδρές καταγγελίες σε βάρος του Ράμα για διαφθορά και κάλυψη του ναρκωκαλλιέργειας και της διακίνησης που σημαδεύει ολόκληρη την χώρα.

epiruspost.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon