Στόχος ακραίων Αλβανών εθνικιστών ο Βαγγέλης Ντούλες -Απειλές απ’ την ομάδα του Ταχίρ Βελίου και οι διασυνδέσεις στην Τουρκία-

Δημοσιεύθηκε: 29/06/2017 11:04 Τελευταία Ενημέρωση: 29/06/2017 11:04 Από: Tachydromos

-απειλές απ’ την ομάδα του Ταχίρ Βελίου και οι διασυνδέσεις στην Τουρκία-

Όπως και αναμένονταν, χρησιμοποιώντας το προεκλογικό κλίμα ο ακραίος εθνικιστής απ’ το Κόσσοβο, αποκαλούμενος Πρόεδρος των ακτιβιστών του Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία, γνωστός πλέον μισέλληνας Ταχίρ Βελίου, έκανε εκ νέου την εμφάνιση του. Αυτή τη φορά στρέφεται κατά του Προέδρου του Κόμματος Ένωση για Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και επί σειρά ετών βουλευτής της ΕΕΜ Βαγγέλη Ντούλε.

Στη σελίδα του στο facebook, την οποία προφανώς διαθέτει ελεύθερα σε όσους τον ακολουθούν, κάνει τη δική του προεκλογική παρέμβαση καλώντας τους Αλβανούς να μην ψηφίσουν τον κ. Ντούλε, που μετείχε του συνδυασμού του ΔΚ στην Περιφέρεια Αυλώνας. Πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα η συγκυρία αυτή καθώς στην ευρύτερη αυτή περιοχή είχε ο ίδιος δραστηριοποιηθεί πρόσφατα και είχε συλήσει τις ελληνικές σημαίες σε πλατείες ελληνικών κοινοτήτων της περιοχής. Επιπλέον δε στη συγκεκριμένη περιοχή και με την ίδια ρητορεία και λογική λόγου, με την ίδια αιχμηρή γλώσσα ,και επικίνδυνα επιχειρήματα, περιφέρονταν όλη την προεκλογική περίοδο και ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα που ήταν μάλιστα και υποψήφιος εκεί.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ανησυχητικά παρακολουθώντας τα σχόλια και τις αναρτήσεις στην έκκληση του Βελίου. Έχουν οι οπαδοί του προχωρήσει πολύ το πράγμα. Δεν αρκούνται στην έκκληση για καταψήφιση του Βαγγέλη Ντούλε αλλά ανεβάζουν φωτογραφίες με ειδικούς σκοπευτές και όπλα ακριβείας αφήνοντας σαφή υπονοούμενα. Οι κύκλοι αυτοί, όπως έχει αναλυθεί είναι φανατικοί και θα πρέπει το περιεχόμενο των αναρτήσεων να απασχολήσει άμεσα τους ειδικούς διότι οι καιροί είναι δύσκολοι.

Είχε επισημανθεί εξ άλλου ότι η ρητορεία μίσους του Έντι Ράμα φανατίζει και δημιουργεί ταραγμένες καταστάσεις σε συνειδήσεις ανθρώπων που διέπονται από εθνοτικό ή θρησκευτικό μίσος. Ουδείς τον προειδοποίησε σε όλο αυτό το παραλήρημα και εκστρατεία μίσους που δεν αφορά μόνο στο πρόσωπο του κ. Ντούλε. Εκείνος έχει ταυτιστεί με τον Ελληνισμό και την εδώ ελληνική κοινότητα, τους αγώνες για καλύτερη προοπτική αυτής και την προσέγγιση Ελλάδας – Αλβανίας.

Να επισημανθεί ότι ο Ταχίρ Βελίου είχε συλληφθεί απ’ τις αλβανικές αρχές πριν λίγες μέρες (6 Ιουνίου) για διασπορά εθνοτικού μίσους και αντισυνταγματικές ενέργειες που δημιουργούν δημόσια αναστάτωση. Αφέθηκε ελεύθερος μετά από 24 ώρες κράτησης.

Στην πρώτη του εμφάνιση μετά την απελευθέρωση έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα “besatime” (τρίγλωσση στην αλβανική, τουρκική και αγγλική) που συντηρεί απ’την Τουρκία ο Πρόεδρος εκεί δήθεν αλβανικής κοινότητας Σοκόλ Μπράχαϊ και επιβλέπει ο ειδικός σύμβουλος για αλβανικά ζητήματα στη Βαλκανική του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, ο κοσσοβάρος θεολόγος του Ισλάμ, Σαμπρί Ντεμίρι. Σε μια καλά σκηνοθετημένη συνέντευξη ο Ταχίρ Βελίου κάνει λόγο για ανάμειξη των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών που δήθεν παρήγγειλαν τη σύλληψη του.

«Μην ψηφίζεται τον αντιαλβανό Βαγγέλη Ντούλε. Καμιά ψήφο για το σκουπίδι αυτό των εχθρών μας» - λέει η ανάρτηση του Βελίου ως λεζάντα σε μια φωτογραφία πανομοιότυπη με αυτή που είχε αναρτήσει νωρίτερα κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon