Ο Ντούλες έπαιξε καθαρά κι είναι ξανά βουλευτής.

Δημοσιεύθηκε: 02/07/2017 15:41 Τελευταία Ενημέρωση: 02/07/2017 15:41 Από: Tachydromos

Παρατηρούμε το μετεκλογικό νταβαντούρι να κινείται ακόμη σε ρυθμούς προεκλογικούς. Λες και δεν έχουν αποτελέσματα στα χέρια, λες και θα ξαναγίνουν εκλογές την επόμενη Κυριακή.

Είναι γεγονός ότι στις εκλογές που αϕήσαμε πίσω οι έλληνες της Αλβανίας, είτε αυτοί είναι Βορειοηπειρώτες είτε είναι Ελληνόβλαχοι το έπαιξαν όλοι μάγκες. Ο καθένας έκανε τις κινήσεις του, καθόρισε τις συμμαχίες του, με κοντόϕθαλμους στόχους σε ένα τοπίο που ήταν ναρκοπέδιο για τα μικρά κόμματα, άλλο τόσο για τα κομματικά μορϕώματα. Οι Έλληνες, μέσα από τα δύο πολιτικά κόμματα τους, το ΚΕΑΔ και το MEGA, ακολούθησαν διαϕορετικούς δρόμους. Το έμπειρο ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ, με ηγέτη το Βαγγέλη Ντούλε, που επί 25 συναπτά έτη στην πολιτική σκηνή της Αλβανίας έϕαγε με το κουτάλι αντιπολίτευση και συμπολίτευση, έχοντας συναίσθηση του ρόλου του και του κινδύνου εξαϕάνισής του ως εκπροσώπου της ΕΕΜ, χρησιμοποίησε τη συγκυρία που προέκυψε, εντάχτηκε στις λίστες του ΔΚ κι εξασϕάλισε την εκλογή του προέδρου του στην  περιϕέρεια της Αυλώνας, Το άπειρο και ϕιλόδοξο  ΜEGA, με ηγέτη το Χριστάκη Κίτσιο, που ήρθε στην πολιτική σκηνή μανιασμένο κατά του ΚΕΑΔ, βιάστηκε «σαν τη χήρα στο κρεβάτι», να επωϕεληθεί από την απροθυμία του ΚΕΑΔ σε πρώτη ϕάση να κατέβει στις εκλογές κι έχοντας την εγγύηση Ράμα (όταν πήγαινε σε εκλογές χωρίς την αντιπολίτευση) να συμμετάσχει σε εκλογές ϕάρσα και να συστρατευτεί  δίπλα στο κυβερνών ΣΚ, το οποίο του έταξε ό,τι τάζει πάντα και λόγο δεν κρατά. Έτσι, επί μέρες, κάποια από τα στελέχη του MEGA έβλεπαν να ικανοποιείται το γινάτι τους και να είναι στην επόμενη Βουλή, δίπλα στο ΣΚ, το οποίο ουκ ολίγα δεινά είχε προκαλέσει κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην τετραετή παραμονή του στην εξουσία..Τα Ελληνοβλάχικα μορϕώματα ακολούθησαν κι αυτά ύπουλη διαδρομή. Κατέβηκαν στις λίστες δύο άλλων αλβανικών κομμάτων, αλλά χωρίς εγγυήσεις και στη μία εκ των περιπτώσεων σε κόμμα επικίνδυνο. Έτσι οι Βλάχοι με πρόεδρο το Θανάση Πότση συμπερίλϕθησαν στη λίστα του Κινήματος Ευρωπαϊκής Ένταξης, ενώ η μερίδα των Βλάχων που τελευταία κάνει γλυκά μάτια προς Ρουμανία μεριά με εκπροσώπους τον Εντμόντ Πέτρα και το Νικολίν Ζαρκαλί συμπεριλήϕθηκαν στη λίστα ενός αμϕιλεγόμενου Χριστιανοδημακρατικού Κόμματος, ο ηγέτης του οποίου, Μαρκ Φρόκου βρίσκεται στη ϕυλακή.

Οι εκλογές τελείωσαν και οι μάγκες κάνουν απολογισμό. Η μαγκιά στην πολιτική δεν είναι κακό πράγμα, αρκεί να πιάσει. Κι αυτή τη ϕορά έπιασε ξανά η μαγκιά του Ντούλε. Αυτό θα πρέπει να το αποδεχτούμε και να τον στηρίξουμε όλοι σε μια προσπάθεια ανασύνταξης των δυνάμεων μας και συσπείρωσης του μετώπου μας. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και μας θέλουν μαζί. Τα πειράματα που έχουν χρόνια τώρα που δεν πιάνουν, θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν. ΚΕΑΔ και MEGA το 2013 είχαν συγκεντρώσει άνω των 8 500 ψήϕων στην περιϕέρεια Αυλώνας. Στις εκλογές του 2017 που το MEGA είχε ελεύθερο πεδίο δεν έπιασε τη δεύτερη χιλιάδα. Η πλειοψηϕία των Βορειοηπειρωτών ψήϕισε το ΣΚ και το Κίνημα Ευρωπαϊκής Ένταξης, τη χειρότερη και πιο ανθελληνική κυβέρνηση που δοκίμασε αυτός ο τόπος. Αν θα πρέπει να ανοίξουμε όλοι ένα διάλογο αυτός είναι: Πώς είναι δυνατό έστω κι ένας Βορειοηπειρώτης να ψηϕίζει μια τέτοια κυβέρνηση; Πως είναι δυνατό να ανεχόμαστε ακόμα έναν τέτοιο αποτυχημένο πρωθυπουργό, ο οποίος καταϕέρεται με χλευασμό έναντι της Ελλάδας που έδωσε τα ϕώτα στην Ευρώπη που ζούμε;

Η εκλογή Ντούλε, είναι μια καλή είδηση. Γιατί και η επόμενη Αλβανική Βουλή, ενόψει των διαπραγματεύσεων για την ευρωπαϊκή ένταξη θα ψηϕίσει νομοσχέδια που άπτονται των δικαιωμάτων μας, όπως είναι το Νομοσχέδιο για τις Μειονότητες. Ο Ντούλες έχει και τις γνώσεις και την εμπειρία να ϕέρει αυτό το Νομοσχέδιο στις προτάσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κι αυτό είναι εγγύηση. Πιστεύει κανείς ότι θα μπορέσει να το κάνει αυτό ο Ανδρέας Μάρτος; Ο οποίος τη μόνη πρόταση που έκανε στη Βουλή μέχρι σήμερα ήταν να μεταϕερθεί η έδρα του Δήμου από την Αρχαιοελληνική πρωτεύουσα της Φοινίκης στο χωριό που ϕέρει το νεοοθωμανικό όνομα Ντερμίσι. Κούνια που τον κούναγε.

Μάγκες, ώρα να σοβαρευτούμε…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon