Κρούσματα οζώδους δερματίτιδας στο Αργυρόκαστρο

Δημοσιεύθηκε: 02/07/2017 09:07 Τελευταία Ενημέρωση: 02/07/2017 09:07 Από: Tachydromos

Με ανακοίνωση της η Διεύθυνση Γεωργίας Αργυροκάστρου έφερε στην επιφάνεια σήμερα μια ιδιαίτερα ανησυχητική υπόθεση που προσλαμβάνει διαστάσεις επιδημίας. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε θανάτους βοοειδών που ωφείλονται στην επικίνδυνη λοιμώδη ασθένεια ζώων την οζώδη δερματίτιδα.

Πλέον των 30 μεγάλων ζώων στο Αργυρόκαστρο, Τεπελένι και Πρεμετή θανατώθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Ιούνη. Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες δικαιολογούνται ανακοινώνοντας ότι απ τον Απρίλιο προμηθεύτηκαν 14000 εμβόλια και ότι έχουν μέχρι στιγμής εμβολιάσει 13000 κεφάλια αγελάδων στην Περιφέρεια. Το γεγονός όμως της εμφάνισης της ασθένειας με τέτοιες διαστάσεις συνεπειών εκθέτει τις υπηρεσίες για το πόσο κατορθώνουν να ενημερώνουν τους κτηνοτρόφους και τους κατοίκους που κρατούν ζώα για οικογενειακές ανάγκες και πόσο όντως τα ζώα εμβολιάστηκαν.

Παρ ότι τα ΜΜΕ έδωσαν μεγάλη σημασία στην είδηση οι κρατικοί φορείς την υποβαθμίζουν. Η ασθένεια αυτή μπορεί να είναι ακίνδυνη για τον άνθρωπο δύναται όμως να διαδοθεί γρήγορα και εύκολα με τα έντομα και να προκαλέσουν μεγάλες απώλειες στην κτηνοτροφία.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon