Η “Yeni Akit” του Ερντογάν, η υποτιθέμενη «γενοκτονία»... και ο Μπάζε

Δημοσιεύθηκε: 09/07/2017 15:41 Τελευταία Ενημέρωση: 09/07/2017 15:41 Από: Tachydromos

Ο αρθρογράφος της τουρκικής «Yeni Akit”, το μέσο ισλαμικής προπαγάνδας του Ερντογάν, Ayhan Demir, ήταν πολύ δραστήριος τις τελευταίες εβδομάδες και μέρες σε θέματα που αφορούν τους αλβανικούς πληθυσμούς της Βαλκανικής. Διατείνεται ότι είναι ο ειδικός αναλυτής της εφημερίδας σε θέματα Βαλκανίων, το μόνο όμως που προωθεί, αποτελεί μέρος της προπαγάνδας εναγκαλιασμού των μουσουλμανικών αλβανικών πληθυσμών στο νεοθωμανικό δόγμα του Ερντογάν.

Πρόσφατο άρθρο του αφορούσε στην αποκαλούμενη «τσάμικη υπόθεση» και τις θυδιωδίες που έχουν διαπράξει οι Έλληνες εις βάρος των αλβανικών μουσουλμανικών (έχει σημασία η επισήμανση) πληθυσμών.

Είναι ενδεικτικό της διασύνδεσης των μηχανισμών προπαγάνδας του τουρκικού και αλβανικού κατεστημένου το γεγονός ότι το ανιστόριτο προπαγανδιστικό αυτό άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα «ΤΕΜΑ» του αλβανού εκδότη Μέρο Μπάζε, γνωστού συνεργάτη του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Κάποτε ο Μπάζε τρώγονταν να βρει οποιαδήποτε σύνδεση του Μπερίσα με τουρκικά συμφέροντα και πυρήνες του Ισλάμ. Σήμερα δημοσιεύει άρθρα τέτοιου επιπέδου όπως του Ντεμίρ Αϋχάν, χωρίς να αισθάνεται κανένα έλεγχο συνείδησης για τη ζημιά που προκύπτει στη διαμόρφωση της αλβανικής κοινής γνώμης...

Γιατί προκύπτει ζημιά; Διότι ο τούρκος αναλυτής γράφοντας προφανώς για εσωτερική κατανάλωση ξεκινάει το άρθρο με τον τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με την ιστορία», με τα εξής λόγια: «....Έχουν τόσο πολύ μίσος για τους μουσουλμάνους οι Έλληνες, όσο που σε κάθε βήμα που ρίχνεις, σχεδόν διαπιστώνονται τα ίχνη ενός σφαγείου ανθρώπων. Παράδειγμα, στην Τσαμουριά, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αποτελείται από μουσουλμάνους, οι Έλληνες πέτρα ακίνητη δεν αφήνουν κια καταρτίζουν σχέδια για την ολική καταστροφή αυτού του πληθυσμού...».

Ας παρατηρήσει κανείς και τον ενεστώτα (όχι κάποτε, τώρα είναι και τώρα γίνονται τα σχέδια...) μαζί με τον θρησκευτικό προσδιορσιμό και όχι τον εθνικό!

Το άρθρο συνεχίζει με μια σειρά από ιστορίες δήθεν προσωπικά βιώματα, απ’ αυτά που κυκλοφορούν και ανακυκλώνουν όλες οι ψηφιακές σελίδες της τουρκοτσαμικής προπαγάνδας για να πείσουν τους εαυτούς τους ότι στη Θεσπρωτία διεπράχθη οργανωμένη κακοποίηση των «μουσουλμάνων Τσάμιδων» κατά το πως το προτιμάει ο Ayhan. Για να φτάσουμε στο άκρον άωτον της προκλητικότητας στην ολοκλήρωση του άρθρου της προπομπίδας της προπαγάνδας του Ερντογάν:

«...Οι διωγμοί αυτοί εάν γίνονταν από τούρκους ή αλβανούς (οι ίδιοι είναι;;; σ.μ.), Η Ευρώπη κι ο κόσμος α αντιδρούσαν και α γίνονταν χαλασμός.

Ενώ προς την Ελλάδα ούτε νότα διαμαρτυρίας δεν έκαναν. Εφόσον όλα αυτά είναι πραγματικότητα ξεκάθαρα όσο το φως της ημέρας, εμείς δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μην συνέβη τίποτε. Αυτοί δεν μπορούν να μιλούν για την Αρμένικη γενοκτονία. Αυτοί πρέπει να δουν τα στραβά τους και πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με την ιστορία.

Στις 27 Ιουνίου στη «Βουλή» της Τουρκίας μνημονεθύηκε η ημέρα της Γενοκτονίας της Τσαμουριάς».

Ξεκάθαρο πλέον ότι οι Τούρκοι κρατούν ζεστό το μηχανισμό του Ιντρίζι και όσων άλλων που χαλκεύουν την ιστορία. Σε άρθρο της, η ίδια εφημερίδα και με την ίδια υπογραφή έχει ανάλυση για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου στην Αλβανία, όπου εκφράζεται η δυσαρέσκεια που ο Ιντριζι δεν μπήκε στη Βουλή ενώ πανηγυρίζει το καταπληκτικό αριθμητικό αποτέλεσμα του πολιτικού του σχηματισμού!!!

Και το έχουν υστερόβουλα όπως και στην περίπτωση με την ΑΟΖ στο Ιόνιο. Δεν τους καίγεται για την Αλβανία... αλλά για να μην μιλάει η Ελλάδα για την Αρμένικη γενοκτονία που διέπραξαν όπως και για τον Ελληνισμό της Πόλης, και της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon