Η εγκατάλειψη του δρόμου για το Κρά

Δημοσιεύθηκε: 09/07/2017 10:10 Τελευταία Ενημέρωση: 09/07/2017 10:10 Από: Tachydromos

Προ τριών ετών με πολύ ετική την ανταπόκριση της κοινής γνώμης στην περιοχή της Δρόπολης ξεκίνησε απ’ την τότε δημοτική αρχή το έργο κατασκευής αυτοκινητόδρομου για την κοινότητα Κρα, απ’ την τοποθεσία Πετσαλούδα μεταξύ Βόδριστας και Βοδίνου. Γίνεται λόγος για ένα έργο σημαντικό ώστε μια ιστορική κοινότητα όπως αυτή του Κρα, πέρασμα στην περιοδία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, να βγει απ’ την απομόνωση και να ενσωματωθεί ουσιαστικά στο Δήμο και την ευρύτερη κοινωνία.

Το έργο είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιονούς και χρηματοδότηση απ’ τους ιδίους πόρους της μικρότερης τότε Επαρχίας Άνω Δρόπολης. Προφανώς εφόσον ο Δήμος συνενώθηκε και έγινε τουλάχιστον τριπλάσιος σε επιφάνεια και κατά συνέπεια διπλάσιος σε έσοδα από εσωτερικά εισερχόμενα, οι προσδοκίες για τέτοια έργα και τη διεκπεραίωση τους αυξάνουν. Ας σημειωθεί ότι το στοίχημα των δημοτικών αρχών και οποιασδήποτε παρουσίας στα δημόσια πράγματα της ΕΕΜ δεν είναι παρά να κρατηθούν ανοικτές και με ελπίδα αναζοωγόνησης κοινότητες μικρές, απομονωμένες όπως εν προκειμένου το Κρα ή το Ραντάτες, για να μην αναφερθούμε στις κοινότητες της περιοχής Πωγωνίου. Εκεί τα μεγέθη του έργου που απαιτείται και οι ανάγκες χρηματοδότησης ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες του Δήμου Δρόπολης.

Ωστόσο όμως κι ενώ τα έσοδα έχουν κατά πολύ αυξηθεί ο συγκεκριμένος δρόμος, καίτι δρομολογημένος, ως προς την κατασκευή του, εγκαταλείφθηκε. Ο άλλος δε για τους Ραντάτες ούτε καν αναφέρεται σε προτεραιότητες του Δήμου.

Δεν είναι βέβαια του παρόντος να εξεταστεί η φορολογική εισρροή στο Δήμο Δρόπολης ούτε βέβαια η χρήση των δημοσίων δαπανών. Εκεί είναι εύκολο να διαπιστωθεί ότι προκειμένου εξυπηρετήσει ως δεξαμενή ψηφοθηρίας προτεραιότητα αποτελεί η συντήρηση στρατιάς υπαλλήλων παρά η προώθηση έργων της εμβέλιας των δυνατοτήτων του Δήμου.

Να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο τμήμα απ’ την Πετσαλούδα προς Κρα αποτελεί αφετηρία για μια άλλη σημαντική, για το σύνολο της ΕΕΜ, αρτηρία: αυτή προς την Λεσινίτσα και την περιοχή της Τσερκοβίτσας, όπου ουσιαστικά τους οδηγεί πολύ πιο γρήγορα στην Κακκαβιά και συμβάλει στην συνολική ανάδειξη του φυσικού κάλους και του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής εκεί.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon