Απειλές Ερντογάν για τα Κυπριακά πετρέλαια

Δημοσιεύθηκε: 10/07/2017 16:26 Τελευταία Ενημέρωση: 10/07/2017 16:26 Από: Tachydromos

Συστάσεις προς τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή ΑΟΖ έκανε ο Τουρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε συνέδριο για την ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, αφού είπε ότι μια σημαντική ευκαιρία χάθηκε στις συνομιλίες που έγιναν την περασμένη εβδομάδα για την επίλυση του Κυπριακού, χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι ορισμένες εταιρείες ενέργειας συμβάλλουν «στα ανεύθυνα μέτρα της πλευράς των Ελληνοκυπρίων», όπως είπε, αναφερόμενες στις σχεδιαζόμενες δράσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Είναι αδύνατο να εκτιμήσουμε ότι ορισμένες ενεργειακές εταιρίες ενεργούν (με τους Ελληνοκύπριους) και γίνονται μέρος ορισμένων ανεύθυνων μέτρων που λαμβάνουν οι Ελληνοκύπριοι. Θέλω να τους υπενθυμίσω ότι μπορεί να χάσουν μία φίλη, όπως η Τουρκία», είπε ο Ερντογάν στο πετρελαϊκό συνέδριο World Petroleum Congress, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν κατονόμασε ωστόσο τις εταιρείες στις οποίες αναφέρεται.

Την ίδια ώρα η Κυπριακή Δημοκρατία ετοιμάζεται να εκδώσει νέα ΝAFTEX, πριν την άφιξη της εξέδρας με το τρυπάνι στο σημείο, όπου είναι σχεδιασμένο να γίνει η γεώτρηση. Πρόκειται για την Τρίτη στη σειρά ΝAFTEX, με την οποία θα κηρύσσεται και η ζώνη ασφαλείας γύρω από την εξέδρα. H Λευκωσία αναφέρει επίσης ότι η παραβίαση της ζώνης ασφαλείας είναι ποινικό αδίκημα.

Το σημείο στο οποίο θα γίνει η γεώτρηση δεν περιλαμβάνεται στα αμφισβητούμενα από την Τουρκία τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ.

https://stavroslygeros.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon