Αστυνομία της ΠΓΔΜ στους Αγίους Σαράντα

Δημοσιεύθηκε: 17/07/2017 19:37 Τελευταία Ενημέρωση: 17/07/2017 19:36 Από: Tachydromos

Όχι απλώς υποστήριξη των υπηρεσιών τροχαίας αστυνόμευσης θα παράσχουν οι αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων αλλά και δικαιώματα περιπολείας και φύλαξης δημόσιας τάξης εντός των οικισμών έχουν αποκτήσει για τους μήνες του καλοκαιριού. Πρόκειται για συμφωνία της Αλβανικής Αστυνομίας με την Αστυνομική Διεύθυνση της «Μακεδονίας» (κατά την επίσημη εκδοχή) λόγω αυξημένου ρεύματος τουριστών, που επικαλούνται επίσημα. Τα προηγούμενα χρόνια και στους οδικούς άξονες καθώς και τα σημεία διέλευσης των συνόρων η πρακτική αυτή αφορούσε τη συνεργασία με την κρατική αρχή του Κοσσόβου. Φέτος επεκτάθηκαν και με τα Σκόπια.

Ωστόσο σήμερα τα ΜΜΕ της Αλβανίας επικαλούμενα έρευνα του δικτύου BIRN αναφέρουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων έχουν φτάσει μέχρι τα παράλια του Ιονίου και τους Αγίους Σαράντα επί το πλείστον.

Η αστυνομία των Σκοπίων στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής έχει διασφαλίσει για τους άνδρες της και δικαιώματα πέραν των οδικών αξόνων. Μπορούν πλέον να ελέγχουν τη δημόσια τάξη στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και τους οικισμούς που νοικιάζουν υπήκοοι αυτής της χώρας για διακοπές. Επίσης δύνανται να εκτελούν περιπολείες και τις νυκτερινές ώρες. Προφανώς προϋποθέτουν όλα αυτά ότι έχουν μεταφέρει και τον ανάλογο οπλισμό καθώς επίσης και τα αυτοκίνητα περιπολείας. Αν μη τι άλλο αποδεικνύεται όχι μόνο η βούληση περιφερειακών συνεργασιών κατά προτίμηση, αλλά επιβεβαιώνονται και οι αναλύσεις που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη διαπλοκή κυκλωμάτων απ’ τις περιοχές Κοσόβου και Τετόβου σε εγκληματικές οργανώσεις και δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών σε παραμεθόριες περιοχές με την Ελλάδα. ...και ο στρατός στους δρόμους

Κυριλεκτικά στους δρόμους οι στρατιωτικές δυνάμεις της Αλβανίας με έντονη μάλιστα παρουσία σε Δερόπολη και Χιμάρα. Πρόκειται για μοναδικό θέαμα καθώς τα ελαφρά αυτοκίνητα τύπου τζιπ μετακίνησης προσωπικού αράζουν δίπλα στους δρόμους μεγάλης αυτή την περίοδο κυκλοφορίας, και κατανέμουν τους στρατιωτικούς κανονικά με τη στολή εκπαίδευσης... για να μαζεύουν τα σκουπίδια.

Μετά τη διεθνή κατακραυγή για την βεβαρυμένη περιβαλλοντική κατάσταση στην παράκτια περιοχή της χώρας και μη διαθέτοντας ίσως άλλο τρόπο αντίδρασης η κυβέρνηση αποφάσισε για λόγους εντυποσιασμού να βγάλει το Στρατό στους δρόμους. Έχει ενδιαφέρον ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναρτά τακτικά φωτογραφίες απ’ την εξόρμηση αυτή των ενόπλων δυνάμεων.

Εκείνος επιδιώκει όντως την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να γίνουν μέτοχοι και συνυπεύθυνοι της διαχείρισης της κατάστασης, ή στα πλαίσια των λογικών του θέλει έστω να επιδείξει ακόμη μια διάσταση της κρατικής ισχύος στις τοπικές κοινότητες;

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon