Ο Μητροπολίτης Δημήτριος στα Σπήλαια της Χιμάρας

Δημοσιεύθηκε: 17/07/2017 16:50 Τελευταία Ενημέρωση: 17/07/2017 16:50 Από: Tachydromos

Στο πανηγύρι της Ενορίας της Αγίας Μαρίνας στα Σπήλαια της Χιμάρας βρέθηκε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος και τέλεσε της Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο Ιερομόναχο Σιλουανό, τον π. Ιωάννη και π. Χαράλαμπο, με καταγωγή απ’ την περιοχή. Παρότι καθημερινή και περίοδος τουριστικής κίνησης στην κωμόπολη, δεκάδες πιστοί απ’ το μεγάλο συνοικισμό της Κάτω Χιμάρας τίμησαν την Μνήμη της Αγίας Μαρίνας και συμμετείχαν στις λατρευτικές ακολουθίες.

Ο Μητροπολίτης Δημήτριος μίλησε για το βίο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας και το δίδαγμα για τον καθένα μας υπό τις σημερινές συνθήκες. Καλούμαστε, - είπε μιμούμενοι την Αγία που μνημονεύουμε και τιμούμε να βάλουμε περισσότερο το Χριστό στις ζωές μας. Μπορεί να είδωλα σήμερα να έχουν άλλα ονόματα αλλά έχουν εξίσου έντονη την παρουσία τους όπως και τότε την εποχή της Αγίας Μαρίνας. Ας μη τα επιτρέψουμε, είτε αυτά λέγονται πλουτισμός, είτε δόξα, να βρουν θέση στις ψυχές μας. Ειδικά εδώ στη Χιμάρα έχουμε ανάγκη όσο ποτέ ο Χριστός να γεμίζει τις καρδιές των πιστών και να τους καθοδηγεί στη ζωή τους. Όλα τα άλλα είναι μάταια.

Μεταφέροντας, στο τέλος της Λειτουργίας, τους χαιρετισμούς του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αναστασίου για όλες τις Χιμαριώτισσες και τους Χιμαριώτες, τους διαβεβαίωσε ότι είναι στην προσευχή του Αρχιεπισκόπου και μέρος της αγάπης του. Αναφέρθηκε, δε στην πρόοδο που έχει γίνει σε όλη την περιοχή της Χιμάρας, ειδικά στην εορτάζουσα Ενορία της Αγίας Μαρίνας με την τακτική παρουσία του Ιερέα, συνεργάτιδος που ασχολείται με την ιεραποστολή , τακτική σύναξη γυναικών και κατηχητικού για τα παιδιά του σχολείου.

Ο ι. Ναός της Αγίας Μαρίνας, παρότι μικρός σε διαστάσεις, λόγω της σημαντικής τους θέσης και της αποστολής εξυπηρέτησης μεγάλου πλέον συνοικισμού αναστηλώθηκε πολύ νωρίς με τη φροντίδα και τα μέσα που διασφάλισε ο Αρχιεπίσκοπος. Ταυτόχρονα και μικρό παρακείμενο κτίριο ως κέντρο ιεραποστολής ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε κατάλληλα καθώς επίσης ευπρεπίστηκε και ο περιβάλλοντας χώρος.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon