Πρώτος ο «Ταχυδρόμος» είχε αποκαλύψει: Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την έκπτωση της Ελληνικής Ιθαγένειας του Δήμαρχου Χειμάρρας, Γιώργου Γκόρου

Δημοσιεύθηκε: 20/07/2017 08:53 Τελευταία Ενημέρωση: 20/07/2017 08:53 Από: Tachydromos

Όπως και είχε αποκαλύψει εγκαίρως ο «Ταχυδρόμος», δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Εφημερίδα της Ελληνικής Κυβερνήσεως) η απόφαση για την έκπτωση της Ελληνικής Ιθαγένειας για τον νυν Δήμαρχο Χειμάρρας, Γιώργο Γκόρο. Η απόφαση φέρνει την ημερομηνία 28.06.2017 και την υπογραφή του Υπουργού Εσωτερικών, κ Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Η εν λόγω απόφαση, επισημαίνει επίσης ότι ελήφθη, μετά τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ιθαγένειας κι απεικονίζεται στο πραχτικό αρ. 2112/03.04.2017 της Συνεδρίας.

Η έκπτωση της Ελληνικής Ιθαγένειας για όποιον συμπατριώτη μας, δεν είναι για κανέναν, ούτε και για τον «Ταχυδρόμο», η είδηση που θα μας χαροποιούσε. Απεναντίας, χαρμόσυνη είδηση είναι η απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας για κάθε συμπατριώτη μας Βορειοηπειρώτη που δοκιμάζεται ακόμη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Ούτε και για το Συμβούλιο Ιθαγένειας και τον ίδιο τον Υπουργό, που υπογράφουν καθημερινώς την απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας σε πολλούς βορειοηπειρώτες, ήταν από τις ευχάριστες στιγμές αυτή η απόφασή τους.

Ως εκ τούτου όμως, υπάρχει κι ένα θέμα που άπτεται των νομικών και ηθικών υποχρεώσεων όσων δικαιούνται να έχουν την τιμή να καλούνται Έλληνες ισότιμοι ως προς την ιστορία μας και ως προς την παράδοσή μας. Έχουν την υποχρέωση να τιμούν την Ελλάδα εντός κι εκτός συνόρων και να μην καταφέρονται ποτέ ούτε κατά της ελληνικής ιδέας ούτε κατά των συμπατριωτών τους ούτε κατά της ορθόδοξης πίστεως.

Δυστυχώς, ο κύριος Γκόρος είχε εσκεμμένα επιτρέψει μέσα του να κάνει εκπτώσεις στις υποχρεώσεις του και ουκ ολίγες φορές, με τις πράξεις του, με την καταπάτηση των περιουσιών των Χειμαρραίων είτε με την κατεδάφιση ορθόδοξου ναού, έβλαψε συνειδητά τον όρκο του Έλληνα πολίτη. Είχε επανειλημμένως προειδοποιηθεί γι αυτό, αλλά συνέχισε απτόητα το δρόμο του, ο οποίος δρόμος τον αποξένωνε καθημερινώς από την Ελλάδα και τους Έλληνες συμπολίτες του.

Και η έκπτωση της Ελληνικής Ιθαγένειας ήταν απλώς θέμα χρόνου. Όπως κι έγινε.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon