Στους Αγ. Θεοδώρους – Δρυμάδες: συνέχεια των προκλήσεων

Δημοσιεύθηκε: 22/07/2017 18:08 Τελευταία Ενημέρωση: 22/07/2017 18:06 Από: Tachydromos

Ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα των νεανικών κατασκηνώσεων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η περίοδος που απευθύνεται σε φοιτητές και που για πρώτη φορά θα γίνουν στους χώρους της ιστορικής Μονής των Αγίων Θεοδώρων πλησίον των Δρυμάδων σαν «πρόδρομος» εμφανίστηκε και τους αναμένει στο προαύλιο σχεδόν ο καταπατητής. Πρόκειται για τον πρώην γενικό διευθυντή της Αστυνομίας της Αλβανίας, Αρτάν Ντίντι, ο οποίος εντελώς παράνομα αλλά και ιδιαίτερη επιμονή και χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα έχει βαλθεί να κτίσει παράνομη εγκατάσταση τουρισμού στην περιοχή της Μονής.

Προ μηνών είχε γίνει μεγάλος θόρυβος, κινητοποιήσεις κατοίκων και πιστών της περιοχής και είχε διαπιστωθεί η μονομέρεια των ανδρών του αστυνομικού Τμήματος Χιμάρας. Τώρα τα πράγματα είναι πιο ανησυχητικά και ακόμη πιο προκλητικά.

Ο προκλητικός «ιδιοκτήτης» του οποίου τα κίνητρα φαίνεται να μην είναι τόσο οικονομικά όσο άλλης φύσης εμφανίστηκε και πάλι στην περιοχή. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι κάνει αισθητή την παρουσία του συνοδεία διαφόρων στελεχών της αστυνομίας. Κι ενώ εκείνος κάθεται στις καφετέριες της Χιμάρας εργάτες υπό την φρούρηση αστυνομικών του Τμήματος Χιμάρας συνεχίζουν εργασίες στο αυθαίρετο κτίσμα. Άνθρωποι της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην περιοχή αναφέρουν ότι έχουν διακριτικά ενοχληθεί από Τρίτη και σήμερα ακόμη κατά την προσέλευση τους στο Μοναστήρι. Είναι ξεκάθαρο αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί περιφρουρούν μήπως υπάρξει κινητοποίηση πιστών προς την περιοχή. Είναι όντως περίεργο τι ζητάει εκεί η Αστυνομία και πως θα μπορέσει να λειτουργήσει η κατασκήνωση νέων υπό τέτοιες συνθήκες.

Έχει σημασία να αναφερθεί ότι ο διαβόητος Ντίντι υπέβαλε εκ νέου αίτημα στις πολεοδομικές υπηρεσίες του Δήμου Χιμάρας για ανανέωση της σχετικής του οικοδομικής άδειας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες χωροταξίας του απάντησαν αρνητικά και δεν περιορίζονται μόνο στο αίτημα του. Διασαφηνίζουν ότι δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα ώστε ο συγκεκριμένος και κανείς άλλος να μπορέσει να νομιμοποιήσει κτίσμα στην περιοχή καθώς ο γενικός χωροταξικός σχεδιασμός του Δήμου δεν επιτρέπει δόμηση στην εγγύτερη περιοχή του Μοναστηριού.

Και όμως παίζοντας την κολοκυθιά και κατ αντίθεση με τις πρακτικές των αρμοδίων δημοτικών αρχών η αστυνομία, της οποίας μάλιστα αρμοδιότητα είναι η απαγόρευση αυθαίρετων οικοδομών, περιφρουρεί τον καταπατητή και παραβάτη ενώ παρεμποδίζει τον νοικοκύρη για ελεύθερη πρόσβαση στην περιουσία του.

Επί της ευκαιρίας να αναφερθεί ότι όλους τους προηγούμενους μήνες με την άμεση φροντίδα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και με στερήσεις από άλλα έργα διασφαλίστηκαν πόροι και εκτελέστηκαν εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης της ερειπωμένης Μονής. Προκειμένου όμως οι πιστοί να μην χαρούν πλήρως την αναστήλωση για την οποία χρόνια προσεύχονταν και προσδοκούσαν και οι νέοι να μην απολαύσουν τη δυνατότητα του πνευματικού δεκαημέρου, εμφανίστηκαν οι παρακρατικοί.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon