Σκόπιμες φωτιές

Δημοσιεύθηκε: 26/07/2017 10:39 Τελευταία Ενημέρωση: 26/07/2017 10:39 Από: Tachydromos

Μικρές μεν εστίες φωτιάς σε διάφορα σημεία της Δρόπολης αλλά ενδεικτικές για τη σκοπιμότητα και με συνέπειες στην ψυχολογία της κοινωνίας. Ελέγχθηκαν εγκαίρως και ως εκ τούτου δεν υπήρξαν υπολογίσιμες ζημιές πλην των περιπτώσεων στις καλλιέργειες σε αρωματικά φυτά στα Σωφράτικα και το πράσινο στην Αγία Παρασκευή. Εν τούτοις όμως και εφόσον είναι πολλές οι μαρτυρίες ότι οι πρόκληση των εστιών ήταν σκόπιμη και ενδεχομένως από ένα χέρι (στην ουσία τέσσερα διότι δύο φαίνεται να είναι οι εμπρηστές και στις 5 μέχρι στιγμής περιπτώσεις) θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες ώστε η αστυνομία να εντείνει τις προσπάθειες και να υπάρξουν επιτέλους οι ενδεικνυόμενες διαδικασίες για τη σύλληψη των δραστών.

Η κατάσταση μοιάζει λίγο πολύ με τα κρούσματα του χειμώνας σε διαρρήξεις κατοικιών σε διάφορα χωριά της Δερόπολης. Απλώς το μέσο που επιλέγεται για την πρόκληση ανασφάλειας και πανικού τώρα είναι οι φωτιές. Για τα κρούσματα του χειμώνα υπήρξε τότε ομολογία από αξιωματικό της αστυνομίας ότι ενδέχεται να συνδέονται τα επεισόδια με δομημένο πυρήνα που εστιάζει στο Λιμπόχοβο.

Οι μαρτυρίες που έρχονται από κατοίκους της Δροπόλεως και για τις θερινές πυρπολήσεις μάλλον οδηγούν στα ίδια μονοπάτια, αναφέροντας μάλιστα και λεπτομέρειες της εξωτερικής εμφάνισης των δραστών που φωτογραφίζει θρησκευτικά ακραίους. Μέχρι στιγμής είναι πέντε τα κρούσματα που δεν έχουν άλλη ερμηνεία πλην της σκόπιμης πρόκλησης: κοντά σε πρατήριο και αποθήκες στο κάτω μέρος της Δουβιανής (ελέγχθηκε ευτυχώς πολύ γρήγορα), στο προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής (υπάρχει δημόσια τοποθέτηση του Προϊσταμένου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ότι προκλήθηκε από σκόπιμη ενέργεια), κοντά σε κατάστημα στο Χάσκοβο, στο κέντρο της κοινότητας Λόγγο και μόλις την Κυριακή σε καλλιέργεια αρωματικών φυτών στα Σωφράτικα, επί του αυτοκινητοδρόμου.

Από δημοσιεύματα του τύπου γίνεται γνωστό ότι σε πολλές άλλες περιπτώσεις η αστυνομία έχει συλλάβει τους δράστες για τους οποίους μάλιστα ο νόμος προβλέπει μεγάλες ποινές. Για τις εστίες της Δρόπολης που είναι μάλιστα όλες κοντά σε κατοικημένες περιοχές, θα πρέπει η δημοτική αρχή να αξιώσει την ίδια μεταχείριση.

Η πρακτική λέει ότι εάν είναι οργανωμένη η πρόκληση αυτή τότε ο πυρήνας αποθρασύνεται απ’ τη μη αντίδραση και κλιμακώνει τις ενέργειες. Και ο Αύγουστος κατά κανόνα αποτελεί περίοδο δράσης για τα κέντρα που θέλουν να δημιουργούν αφιλόξενη ατμόσφαιρα για τα μέλη της ΕΕΜ που έρχονται εκείνη την περίοδο στα χωριά τους.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon