Η Αλβανία κάνει ό, τι περνά από το χέρι της να μην ενταχτεί στην Ευρώπη -Αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέϕανου Γκίκα-

Δημοσιεύθηκε: 28/07/2017 17:11 Τελευταία Ενημέρωση: 28/07/2017 17:10 Από: Tachydromos

Τη σκυτάλη των αντιδράσεων από ελληνικής πλευράς με αποδέκτη τις αλβανικές αρχές για τις παράνομες κατεδαϕίσεις στους Δρυμάδες πήρε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέϕανος Γκίκας, ο οποίος επισημαίνει ότι οι αλβανικές αρχές παραβιάζουν κάθε έννοια νομιμότητας.  

«Πολύ ϕοβάμαι ότι η αλβανική κυβέρνηση, κατεδαϕίζοντας τις περιουσίες που ανήκουν σε μέλη της ελληνικής μειονότητας μη αναμένοντας καν τις δικαστικές αποϕάσεις, ίσως να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των ενεργειών της, που σχετίζονται άμεσα με τις ενταξιακές διαδικασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όπως ορίζεται κι από το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, είναι βασική προϋπόθεση για την εκκίνηση των διαβουλεύσεων για την ένταξη της Αλβανίας», είπε ο κύριος Γκίκας.    

Ο έλληνας βουλευτής επισημαίνει επίσης ότι με τις ενέργειες αυτές, η αλβανική κυβέρνηση δείχνει ότι κάνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να μην ενταχτεί στην ΕΕ.   

«Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες οι αλβανικές αρχές κατεδάϕισαν στους Δρυμάδες περιουσίες που ανήκουν σε μέλη της ελληνικής μειονότητας. Πρόκειται για ενέργειες που μέλλεται να τύχουν απάντησης από την ελληνική πλευρά, ασϕαλώς κι από πλευράς Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Σε τελική ανάλυση, η Αλβανία κάνει ότι περνά από το χέρι της να μην ενταχτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση», επισημαίνει ο έλληνας βουλευτής, Στέϕανος Γκίκας.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon