Ηχηρό μήνυμα Προκόπη Παυλόπουλου: Δεν ευνοείται η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας με τις κατεδαφίσεις

Δημοσιεύθηκε: 29/07/2017 10:14 Τελευταία Ενημέρωση: 29/07/2017 10:14 Από: Tachydromos

Αυστηρό ήταν το μήνυμα προς την Αλβανία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου από τον Δήμο Πρέβεζας, όπου παρίσταται σε εκδήλωση, στο πλαίσιο του Δ΄ Τακτικού Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, με αφορμή τις προκλήσεις του Έντι Ράμα με τις κατεδαφίσεις στην Χειμάρρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αναφέρθηκε στην ελληνική μειονότητα και τα δικαιώματά της, στοχεύοντας στις προκλητικές κατεδαφίσεις των τελευταίων ημερών στη Χειμάρρα.Αναφερόμενος στην Αλβανία επισήμανε ξεκάθαρα ότι η Αλβανία με τέτοιες κινήσεις δυσχαιρένει την θέση της σε μια μελλοντική είσοδό της στην Ευρωπαική Ένωση.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Δεν πρέπει, όμως, να λησμονούμε και την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, της οποίας κα κάθε είδους δικαιώματα πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά στην γείτονα Αλβανία, όπως, άλλωστε, αρμόζει σε πολίτες που διαβιούν σε καθεστώς κράτους δικαίου. Διότι μόνον οι χώρες που γνησίως συνιστούν κράτη δικαίου πληρούν την ελάχιστη και πλέον αυτονόητη προϋπόθεση για την ένταξή τους στη μεγάλη οικογένεια των ευρωπαϊκών λαών, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα έχει πάντοτε στραμμένο, με μητρική αγάπη, το βλέμμα της στους Ομοεθνείς μας και τους διαβεβαιώνει ότι, όπως η ίδια σέβεται και τηρεί με ευλάβεια το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, αναμένει ανάλογη συμπεριφορά και από την Αλβανία, εφόσον αυτή επιθυμεί να γίνει στο μέλλον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και εδώ οφείλω να επισημάνω με έμφαση ότι η προκλητική παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, η οποία συντελείται από πλευράς αρχών της Αλβανίας ιδίως μέσα από την παντελώς αυθαίρετη κατεδάφιση κτιρίων που ανήκουν σε Ομοεθνείς μας, κάθε άλλο παρά ευνοεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Στην αρχή της ομιλίας του για τις εργασίες του τετάρτου Συνεδψρίου Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού,δήλωσε:

"Χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών του Δ’ Τακτικού Συνεδρίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού. Το αντάμωμα εδώ, στην όμορφη Πρέβεζα, Ηπειρωτών από κάθε γωνιά του Πλανήτη, επισφραγίζει περίτρανα την, διαχρονικώς αποδεδειγμένη, τεράστια αγάπη σας για την Ήπειρο, η οποία προσέφερε στο Έθνος μας, αφενός, σπουδαίους πολεμιστές σε όλους, ανεξαιρέτως, τους υπέρ Ελευθερίας αγώνες των Ελλήνων και, αφετέρου, τους μεγαλύτερους Εθνικούς Ευεργέτες μας".

http://www.thepressroom.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon