Πυροβολισμοί σε δικαστήριο κοντά στη Μόσχα - τουλάχιστον 3 νεκροί

Δημοσιεύθηκε: 01/08/2017 17:10 Τελευταία Ενημέρωση: 01/08/2017 17:10 Από: Tachydromos

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης σε αίθουσα δικαστηρίου στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, τα θύματα ήταν κατηγορούμενοι σε δίκη ως μέλη γνωστής εγκληματικής οργάνωσης υπό την ονομασία GTΑ κατά τη διάρκεια της οποίας προσπάθησαν να δραπετεύσουν. Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τρεις κατηγορούμενοι και οι άλλοι δύο να τραυματιστούν, εξηγεί εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν όταν κάποιοι από τους κατηγορούμενους επιτέθηκαν στους αστυνομικούς μέσα στον ανελκυστήρα του δικαστηρίου, προσπάθησαν να αρπάξουν τα όπλα του προσωπικού ασφαλείας και να τους κρατήσουν ομήρους.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε, σύμφωνα με το BBC, ότι έχουν τραυματιστεί συνολικά πέντε άτομα, εκ των οποίων δύο κατηγορούμενοι, δύο αστυνομικοί και ένα μέλος της Εθνοφρουράς. Μάλιστα, την πληροφορία ότι τέσσερις από τους 11 κατηγορουμένους σκοτώθηκαν εν μέσω πυροβολισμών εντός της αίθουσας μετέφερε η δικηγόρος, Diana Tatosova, σε τηλεφωνική επικοινωνία της με το πρακτορείο.

Μάρτυρες κάνουν λόγο για 20 πυροβολισμούς. Το κτίριο εκκεώθηκε αμέσως μετά το περιστατικό, όπως μεταδίδει το βρετανικό BBC.

Τα μέλη της συμμορίας κατάγονταν από την κεντρική Ασία και είχαν σπείρει τον τρόμο στην περιοχή της Μόσχας επί δυόμισι χρόνια. Σύμφωνα με την Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας, δρούσαν πάντα με τον ίδιο τρόπο: έσκαγαν τα λάστιχα των αυτοκινήτων για να τα αναγκάσουν να σταματήσουν, σκότωναν τον οδηγό και λεηλατούσαν το όχημα.

Η συμμορία αποκαλείτο GTA, από τα αρχικά του πασίγνωστου βιντεοπαιχνιδιού Grand Theft Auto, όπου οι παίκτες καλούνται να σκοτώσουν για να κερδίσουν. Συνολικά, οι ύποπτοι σκότωσαν 17 ανθρώπους και αν κρίνονταν ένοχοι κινδύνευαν να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη.

kathimerini.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon