Στο στόχαστρο του καθεστώτος Ράμα η Χειμάρρα – Υπό διωγμό η Ελληνική Μειονότητα

Δημοσιεύθηκε: 02/08/2017 07:09 Τελευταία Ενημέρωση: 02/08/2017 07:09 Από: Tachydromos

Κλιμακώνουν το μπαράζ διώξεων κατά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο οι αλβανικές Αρχές, συνεχίζοντας τις κατεδαφίσεις ακινήτων ελληνικής ιδιοκτησίας.

Ο μειονοτικός βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και πρόεδρος του ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Βαγγέλης Ντούλες, μιλώντας στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου», δήλωσε ότι στόχος της αλβανικής κυβέρνησης είναι να αλλοιώσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς εις βάρος των Ελλήνων.

«Είμαστε οργισμένοι με την πρακτική της κυβέρνησης Ράμα στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας, που στοχεύει στην αλλοίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Ελλήνων, οι οποίοι είναι συνάμα και νόμιμοι ιδιοκτήτες ακινήτων, μέσω κατεδαφίσεων και καταπατήσεων καθώς και της ανέγερσης αυθαίρετων τουριστικών χωριών.

»Είμαστε σε διαρκή κινητοποίηση και αποτρέψαμε κατεδαφίσεις, με την προσφυγή σε δικαστικά μέσα, αλλά αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες ήταν αιφνιδιαστικό και ενώ εκκρεμούσαν ακόμα οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις…

»Χρειάζεται στήριξη από όλους τους Έλληνες της μειονότητας εντός και εκτός Αλβανίας, μεταξύ άλλων από τους Χειμαρριώτες των ΗΠΑ, που έχουν πολύ υψηλό επίπεδο οργάνωσης και πρόσβαση σε ισχυρά κέντρα αποφάσεων».

Η Ομόνοια, το ΚΕΑΔ και άλλοι μειονοτικοί φορείς οργανώνουν τον Αύγουστο πορεία διαμαρτυρίας στη Χειμάρρα, με στόχο να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερη δημοσιότητα στο ζήτημα, ενώ έχει ήδη υπάρξει ενημέρωση των ξένων διπλωματικών αποστολών.

tribune.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon