Ποιος είπε ότι οι Σκοπιανοί κινδυνεύουν μόνο από το ελληνικό βέτο;

Δημοσιεύθηκε: 06/08/2017 06:54 Τελευταία Ενημέρωση: 06/08/2017 06:53 Από: Tachydromos

Μπερδεύεται πολύ η υπόθεση της ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ατλαντική Συμμαχία και το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει δεν θα [προέλθει από την Ελλάδα, καθώς φαίνεται ότι είναι ακόμα μεγαλύτερο αυτό που αντιμετωπίζει με τους Αλβανούς, οπότε θα δοθεί στους «Σλαβομακεδόνες» μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντιληφθούν πόσο αυτοκαταστροφική ήταν η πολιτική τους απέναντι στον μοναδικό γείτονα που δεν διεκδικούσε τίποτα από αυτούς, την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση στα Σκόπια έχει καταθέσει νομοσχέδιο με τον οποίο θεσπίζεται ως επίσημη γλώσσα τη σλαβική των Σκοπίων και η κυριλλική της γραφή. Σλάβοι είναι οι άνθρωποι, τι διαφορετικό τους έλεγε η Ελλάδα τόσα χρόνια, ζητώντας τους να είναι περήφανοι για την καταγωγή τους και ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να κατασκευάζουν χονδροειδέστατα πλαστή ιστορική ταυτότητα;

Στο νομοσχέδιο υπάρχουν μέσα διατάξεις οι οποίες κατοχυρώνουν μερικώς τη χρήση της αλβανικής γλώσσας, αφού το αλβανικό στοιχείο είναι μεγάλη – άνω του 20% μειονότητα, ενώ επιθυμεί να αναγνωρίζεται ως συνιδρυτική συνιστώσα της ΠΓΔΜ. Και δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς…

Ο λόγος είναι ότι η Αλβανία έχει προειδοποιήσει τους Σκοπιανούς, ότι αν δεν ικανοποιήσουν όσα επιθυμούν και σχετίζονται με την αναγνώριση της αλβανικής γλώσσας στην ΠΓΔΜ, τότε κινδυνεύουν άμεσα με αλβανικό βέτο μόλις προσπαθήσουν να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ, ακόμα κι αν έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα της ονομασίας που ταλάνισε τις σχέσεις τους με την Ελλάδα.

Το πρόβλημα είναι εάν αυτό το σχέδιο νόμου θα περάσει από τους κυβερνητικούς εταίρους που διαφωνούν. Αν δεν τα βρουν, τότε είναι πιθανό να μπλέξει εκ νέου η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ίσως τελικά η έκκληση για βοήθεια του Ζάεφ στον Αμερικανό αντιπρόεδρο Πενς, είχε ως στόχο τους Αλβανούς και όχι τόσο τους Έλληνες… τίποτα δεν έχει όμως λήξει ακόμα.

http://www.defence-point.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon