Που θα κατέληγαν όπλα και εκρηκτικά… Εργαστηριακή εξέταση στο Εγκληματολογικό της ΕΛΑΣ

Δημοσιεύθηκε: 08/08/2017 15:17 Τελευταία Ενημέρωση: 08/08/2017 15:17 Από: Tachydromos

Νονοί της νύχτας ή συμμορίες του κοινού ποινικού, φαίνεται ότι ήταν οι αποδέκτες του οπλοστασίου που εντοπίστηκε από την αστυνομία στο Μαυρομάτι, σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα με την Αλβανία.

Η Αστυνομία, που ερευνά την υπόθεση, είχε τις σχετικές πληροφορίες εδώ και αρκετό καιρό και περίμενε την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να πραγματοποιήσει την επιχείρηση, μία επιχείρηση υψηλού κινδύνου.

Η έρευνα άνοιξε, τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι διωκτικές αρχές ερευνούσαν την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που είχε στο επίκεντρο ένα χρυσό στεφάνι που είχε κατασχεθεί στα Γιάννινα. Μάλιστα, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, σύμφωνα με σχετική του ανάρτηση, είχε άμεση εμπλοκή και στην υπόθεση αυτή, καθώς όπως αναφέρει τότε προέκυψαν οι πρώτες πληροφορίες..

Στο μεσοδιάστημα οι πληροφορίες αυτές αξιολογήθηκαν ενώ κατά την επιχείρηση που έγινε στο Μαυρομάτι, χωρίς να συλληφθούν οι τρεις δράστες που μετέφεραν τον βαρύ οπλισμό, συμμετείχε και συνεργάτης του κ. Τσούκαλη.

«Αρκετούς μήνες από την περίοδο που ερευνούσαμε το χρυσό στεφάνι, είχαμε πληροφορίες ότι αλλοδαποί διακινούν Καλασνικοφ, σφαίρες, χειροβομβίδες και εκρηκτικές ύλες στην περιοχή της Θεσπρωτίας... Ευχαριστώ θερμά τον υποστράτηγο Κώστα Σκούμα και το διοικητή Ασφαλείας Ιωαννίνων Βασίλη Μουσελίμη για την άψογη συνεργασία που είχαμε καθώς και το συνάδελφο μου Φωντα Βροσγο.....!!!!», αναφέρει μεταξύ των άλλων στην ανάρτησή του ο κ. Τσούκαλης.

Η Αστυνομία από την πλευρά της διατηρεί χαμηλούς τόνους και εξακολουθεί να ερευνά την υπόθεση. Οι ενδείξεις που έχει είναι ότι αποδέκτες του οπλισμού είναι συμμορίες ληστών ή άνθρωποι της νύχτας. Τα όπλα έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ προκειμένου να γίνει βαλιστική, ενώ θα εξεταστεί και το ΤΝΤ προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευσή του.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία, στους σάκους που εγκατέλειψαν οι τρεις δράστες, εντόπισε τρία πολεμικά καλάσνικοφ, επτά γεμιστήρες, έντεκα χειροβομβίδες, αμυντικού τύπου, τριάντα τρεις πυροκροτητές, πέντε πλακίδια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, ένα κουτί με δέκα πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων και 1593 φυσίγγια.

epiruspost.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon