Προτροπή Τίλερσον σε Ράμα για μεταρρυθμίσεις και πάταξη εγκλήματος

Δημοσιεύθηκε: 10/08/2017 11:42 Τελευταία Ενημέρωση: 10/08/2017 11:00 Από: Tachydromos

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έλαβε σήμερα τηλεφωνική κλήση από τον Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρεξ Τίλερσον, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κυβέρνησης, όπως σημειώνει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Τίλερσον συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τη νίκη του στις εκλογές και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ισχυρή εντολή την οποία έλαβε για να κυβερνήσει μόνο του το Σοσιαλιστικό Κόμμα, θα επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, θα εξαγνίσει τη διοίκηση από τη διαφθορά και θα δώσει σημαντικά αποτελέσματα στον αγώνα κατά του εγκλήματος.

Ο ίδιος εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ στη νέα κυβερνητική εντολή και αναφέρθηκε στις πολύ θετικές εντυπώσεις του αντιπροέδρου Πενς, μετά τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας στο Μαυροβούνιο και επιβεβαίωσε την προθυμία των ΗΠΑ να εστιάσει την προσοχή της στις εξελίξεις στην περιοχή.

Κατά την εικοσάλεπτη συνομιλία των δύο ανδρών, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας προέβη σε μια πλήρη περιγραφή της εικόνας στα Βαλκάνια, εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στο διάλογο Κοσσόβου –Σερβίας, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να απεμπλακεί η πΓΔΜ από το αδιέξοδο του ονόματος (με την Ελλάδα).

Ο Έντι Ράμα αναφέρθηκε στην εντατικοποίηση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ στον τομέα της ενέργειας και ιδιαίτερα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, στο οποίο υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τον συνομιλητή του, όπως σημειώνεται.

(ata.gov.al)

The Hellenic Information Team

http://www.echedoros-a.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon