ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:Game Art Collection!

Δημοσιεύθηκε: 10/08/2017 11:50 Τελευταία Ενημέρωση: 10/08/2017 11:50 Από: Tachydromos

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Είσαι 2D artist; Σου αρέσει να συνθέτεις μουσική για παιχνίδια; Θέλεις να πάρεις μέρος σε ένα διεθνές ϕεστιβάλ παιχνιδιών; Έλα στο Game Art Collection!

Στείλε μας τη συμμετοχή σου στο  [email protected] ως τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017! Μπορεί το δικό σου έργο να παρουσιαστεί στην έκθεση Game Art που θα διοργανώσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο Athens Games Festival!

Το πρώτο Game Art Contest (GAC) έγινε πέρυσι, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ, 10-18 Σεπτεμβρίου 2016). Ο αριθμός των συμμετοχών έϕθασε τις 166 και η διοργανώτρια Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) του Υπουργείου Ψηϕιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αποϕάσισε ότι ήρθε η στιγμή να πάρει τη θέση που του αξίζει: Το Game Art Contest γίνεται Game Art Collection και πηγαίνει στο Athens Games Festival, 27-29 Οκτωβρίου 2017, στο εκθεσιακό κέντρο της Helexpo, στο Μαρούσι. Για 3 μέρες, καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ανάπτυξης ψηϕιακών παιχνιδιών, θα συμμετάσχουν σε μια έκθεση αϕιερωμένη στη δημιουργικότητα και τη ϕαντασία των 2D artists και των μουσικών, απ΄ όλο τον κόσμο!

Όπως και πέρυσι, η επιλογή των έργων που θα παρουσιαστούν στο Athens Games Festival, θα γίνει από ειδική επιτροπή επαγγελματιών, με κριτήρια την τεχνική αρτιότητα των έργων, την πρωτοτυπία και τον τρόπο με τον οποίο έχουν χειριστεί δημιουργικά το θέμα της έκθεσης.

Θέμα του Game Art Collection 2017

Υπερήρωες (superheroes) της Ελλάδας

Ο Superman είναι από το Κάνσας. Ο Batman από τη Gotham City. Ο Spiderman από την Νέα Υόρκη. Superheroes στην Ελλάδα ποιοι θα μπορούσαν να είναι;  Αν ϕτιάχναμε το δικό μας Action-adventure game τύπου Batman: Arkham Asylum, ποιος θα ήταν ο ήρωας και ποιος ο κακός; Ποιες θα ήταν οι υπερδυνάμεις τους; Πώς θα ήταν η σύγκρουση μεταξύ τους; Τι μουσική θα ταίριαζε;

Οδηγίες:

· Όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα έργα (να μην έχουν δημοσιευτεί σε κανένα μέσο- περιοδικό, εϕημερίδα, blog, social media, web site κτλ- μέχρι και τη λήξη προθεσμίας της υποβολής των συμμετοχών.) και να εμπίπτουν σε μια από τις προαναϕερόμενες κατηγορίες (2D, μουσική).

· Κάθε συμμετοχή αποστέλλεται μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected] )

· Κάθε υποψήϕιος μπορεί να καταθέσει έως 2 έργα.

· Η κάθε συμμετοχή θα πρέπει να πραγματεύεται με τρόπο δημιουργικό τη θεματολογία της έκθεσης και κατά τρόπο που να μην θίγει πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις.

· Κάθε συμμετοχή 2D art πρέπει να αποσταλεί σε εκτυπώσιμη μορϕή (υψηλή ανάλυση, 300dpi, Jpeg) διάστασης 50x70 ή 70x50. Τα 2D έργα θα πρέπει να είναι σχεδιασμένα στον υπολογιστή (τουλάχιστον κατά 90%), με αναϕορά στο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε (photoshop, krita, corel painter κτλ).

· Κάθε συμμετοχή μουσικού θέματος θα πρέπει να είναι σε μορϕή WAV ή MP3 320 kbps και να έχει ελάχιστη διάρκεια 30 δευτερόλεπτα.

· Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να περιλαμβάνει το όνομα του δημιουργού και τον τίτλο του έργου.

· Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από επιτροπή που θα συσταθεί γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Οι 12 συμμετοχές που θα επιλεγούν από κάθε κατηγορία (σύνολο 24) θα συμμετάσχουν στην έκθεση του Athens Games Festival 2017. Σε περίπτωση που η μια κατηγορία δεν συμπληρώσει τις απαραίτητες συμμετοχές, θα ενισχυθεί με αναλογικό τρόπο η άλλη κατηγορία.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon