Κρανίου τόπος οι Δήμοι Δερόπολης και Φοινικιού - Καταγγέλλει την κρατική απραξία ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες

Δημοσιεύθηκε: 13/08/2017 15:48 Τελευταία Ενημέρωση: 13/08/2017 15:47 Από: Tachydromos

ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ

Ενώ το μέτωπο των πυρκαγιών μαίνεται, οι εικόνες από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από τις  πλαγιές και τα βουνά της Βορείου Ηπείρου είναι αποκαλυπτικές. Ενώ περνούν μέρες και νύχτες αγωνίας οι κάτοικοι των δήμων Δερόπολης και Φοινικιού έχουν να αντικρίσουν την καπνίλα να έχει αϕήσει το χρώμα της και τη μυρωδιά της παντού. Ανασαίνοντας το λίγο οξυγόνο που τους έχει απομείνει, αδύναμοι να αντιδράσουν οι ίδιοι, αλλά και πιο αδύναμο το κράτος να παρέμβει, κάνουν το σταυρό τους και εύχονται να βρέξει για να σβήσουν οι πυρκαγιές από μόνες τους.

Είναι συνηθισμένο ϕαινόμενο κάθε χρόνο τέτοια εποχή, που τα χωριά της Βορείου Ηπείρου γεμίζουν με κόσμο και οργανώνουν πανηγύρια, το βαθύ κράτος να τους επιϕυλάσσει την πρόκληση των πυρκαγιών. Όλοι πια μιλούν για εμπρησμούς και για σκοπιμότητα ώστε η επιστροϕή των Βορειοηπειρωτών στα πάτρια εδάϕη για τις θερινές διακοπές να αμαυρώνεται συνεχώς με καπνίλα και ϕωτιά.

Καταπέλτης ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιλά καθαρά για σκόπιμες ενέργειες που στόχο έχουν να εμποδίσουν την επιστροϕή των νέων βορειοηπειρωτών στα χωριά τους για θερινές διακοπές. Και ο κύριος Ντούλες διερωτάται: «Πρόκειται απλώς για ολική ανεπάρκεια μέσων πυρόσβεσης ή για διαβολικές πολιτικές ενορχηστρωμένες που στρέϕονται κατά των μελών της Μειονότητας κατά τις γιορτινές αυτές μέρες;».

Με τεκμηριωμένα επιχειρήματα ο κύριος Ντούλες, αναϕέρεται στην απουσία ή την απραξία του κράτους την ίδια χρονική περίοδο και όσον αϕορά με τον ανεϕοδιασμό με ηλεκτρική ενέργεια όπου οι διακοπές είναι πολύωρες και συχνές, την έλλειψη πόσιμου νερού κτλ. «Επί μία συνεχόμενη εβδομάδα οι δήμοι της Δερόπολης και του Φοινικιού έχουν παραδοθεί στο έλεος των πυρκαγιών, οι διακοπές της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύωρες, το πόσιμο νερό ϕτάνει στις βρύσες με σταγονόμετρο»,  γράϕει στη συνέχεια ο κύριος Ντούλες.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon