Κοτζιάς και Σκουρλέτης “τελειώνουν” τους εξωμότες στη Χειμάρρα – Συντάχθηκε λίστα με ονόματα δωσίλογων

Δημοσιεύθηκε: 14/08/2017 19:25 Τελευταία Ενημέρωση: 14/08/2017 19:25 Από: Tachydromos

Στην αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από Βορειοηπειρώτες που συνεργάζονται στενά με τις αλβανικές Αρχές στην υλοποίηση ενός σχεδίου εξόντωσης και ξεριζωμού της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία”.

Η ενέργεια αυτή από τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών έρχεται σε συνέχεια των συνεχιζόμενων κατεδαφίσεων ακινήτων και της υφαρπαγής περιουσιών που ανήκουν σε Έλληνες μειονοτικούς της Αλβανίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει στην κατοχή του μακροσκελή λίστα, η οποία συντάχθηκε κατόπιν στοιχείων που προσκομίστηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών με συγκεκριμένα ονόματα προσώπων της Χειμάρρας, τα οποία έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα αλλά συνεργάζονται με τις αλβανικές Αρχές κατά των εθνικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Πάνος Σκουρλέτης είχε υπογράφει την αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από τον δήμαρχο Χειμάρρας Γκιόργκι Γκόρο, συνεργάτη του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, στα σχέδια του οποίου ήταν ο πλήρης αφελληνισμός της περιοχής.

Στη «μαύρη λίστα» του υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνονται δημοτικοί σύμβουλοι και κοινοτάρχες του Δήμου Χειμάρρας, δημόσιοι υπάλληλοι και μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Εντι Ράμα, που πρωτοστατούν στην υφαρπαγή περιουσιών οι οποίες ανήκουν σε ομογενείς και σήμερα θεωρούνται «φιλέτα».

Ένας εξ αυτών ήταν ο υπαίτιος της κατεδάφισης της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, καταλήγει η “Δημοκρατία”.

tribune.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon