Οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Αργυροκάστρου

Δημοσιεύθηκε: 15/08/2017 22:10 Τελευταία Ενημέρωση: 15/08/2017 22:09 Από: Tachydromos

Όαση χαράς, αλλά κυρίως συνέχεια της περί Χριστού μαθητείας και κατήχησης, αποτελεί η Κατασκήνωση «Μεταμόρφωση», στον Άγιο Παντελεήμωνα – Δροπόλεως, που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου. Και φέτος είχε και συμβολική επέτειο...

Συμπληρώθηκαν ήδη 15 χρόνια συνεχούς λειτουργίας στην υπηρεσία των παιδιών και νέων των περιοχών της Μητρόπολης Αργυροκάστρου. Την ίδρυσε και την συντηρεί η αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αναστασίου πραγματόνωντας την μέριμνα του για την ουσιαστική αναγέννηση της κοινωνίας μας και τη φροντίζει στο πνεύμα του ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος επιδιώκοντας ώστε οι νέοι μας να αποκτούν την εμπειρία ότι μπορούν και στον τόπο τους να εξελίσσονται.

Τέσσερεις περιόδους για φέτος: δύο για αγόρια και δύο για κορίτσια. Παιδιά απ’ όλες τις περιχές και πόσα; Πλέον των 250 παιδιά, μικρότερης ηλικίας αλλά και γυμνασίου είχαν την μοναδική ευλογία να περάσουν από μία εβδομάδα και πλέον σε ένα περιβάλλον φυσικής ομορφιάς αλλά κυρίως πνευματικής κατάνιξης.

Το σύνημα της Κατασκήνωσης για τις φετεινές περιόδους ότι πιο ουσιαστικό στη διδασκαλία και στην επικαιρότητα για την βελτίωση της κοινωνικής μας κατάστασης: «Εκκλησία – Πύλη του Ουρανού».

Το πρόγραμμα που είχαν προετοιμάσει οι υπεύθυνοι του Τομέα Χριστιανικής Αγωγής Νεότητας της Μητρόπολης, πολύ καλά μελετημένο και ανάλογο του γενικού θέματος των Κατασκηνώσεων, συνδύασε για ακόμη μια χρονιά τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με την πλούσια εμπειρία των νεανικών δράσεων των συνεργατών απ’ την Ελλάδα. Είναι κοινή ομολογία ότι οι Κατασκηνώσεις του Αρχιεπισκόπου αποτελούν ένα πρώτυπο πνευματικό σχολείο όπου συναντάται η πείρα εργατών του Ευαγγελίου από πιο πεπειραμένες ομάδες με τη δίψα της τοπικής μας κοινωνίας. Παιδιά, νέοι και νεανίδες, όλο τον Ιούλιο έζησαν μοναδικές εμπειρίες που θα τους συνοδεύουν όλη τους τη ζωή.

Οι Χριστιανικές κατασκηνώσεις «Μεταμόρφωση» αποτελούν ουσιαστικό θεσμό στην προσπάθεια συστηματικής κατήχησης που καταβάλει η Εκκλησία μας ειδικά στις συνθήκες της Αλβανίας, όπου η νομοθεσία δεν επιτρέπει στα σχολικά προγράμματα την θεολογική διδασκαλία. Συνδυάζοντας την ψυχαγωγία, τα αθλοπαίδια, την γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον και την γεωγραφία της περιοχής, τις λατρευτικές ακολουθίες και όλο το γενικότερο πρόγραμμα της Κατασκήνωσης, η ανακεφαλαίωση έγκειται στην μοναδική εμπειρία της κοινής ζωής. Σε μια κοινωνία που ρέπει προς τον ατομισμό και σε ολιγομελείς οικογένειες, η έστω αυτή πείρα των δέκα ημερών, της ισσόροπης ζωής με άλλα παιδιά μετατρέπεται σε ουσιαστικό μάθημα.

Λειτούργησε ακόμη μια περίοδο κατασκήνωσης για αγόρια λυκειακής ηλικίας στη Μονή του Αγίου Γωεργίου στο Δέμα, μεταξύ Αγίων Σαράντα και Εξαμηλίων. Έχοντας το προνόμοιο της θάλασσας και του μοναδικού κάλους φυσικού περιβάλλοντος και η Κατασκήνωση αυτή έλκει όλο και περισσότερα παιδιά κάθε χρόνο. Συμβάλει πέραν των άλλων και στο να αποκτά ζωή η Μονή που έχει εξ ολοκλήρου ανακαινιστεί απ’ τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. αστάσιο.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon