Ο Κεφαλονίτης Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύθηκε: 16/08/2017 09:25 Τελευταία Ενημέρωση: 16/08/2017 09:25 Από: Tachydromos

Με συγκίνηση έγινε η υποδοχή του Κεφαλονίτη (καταγωγή από Ασσο) Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς από τον Μητρροπολίτη Δημήτριο, τη βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον Περιφερειάααρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο, τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, αντιπεριφερειάρχες ,δημοτικούς συμβούλους και ιερείς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος επισκέπτεται για δεύτερη φορά το νησί μας (η πρώτη ήταν το 2002) προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τον Αγιο Γεράσιμο και τη Παναγία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος (Γιαννουλάτος του Γερασίμου), θα παραμείνει στην Κεφαλονιά έως τις 21 Αυγούστου.

Ρεπορταζ: Σπύρος Σακαλής

Η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου έγινε στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου Κεφαλληνίας όπου ο Αναστάσιος αναφέρθηκε με σοφία και χιουμορ σε ορισμένα θέματα:

Για την καταγωγή του ..

Ο παππούς μου Στέλιος Γιαννουλάτος στα μέσα του 19ου αιώνος , έφυγε από την Ασσο της Κεφαλονιάς και πήγε στη Λευκάδα. Ο πατέρας μου γεννήθηκε στη Λευκάδα και εγώ γεννήθηκα στον Πειραιά. Κατοικούσαμε πάντοτε σε θάλασσα κοντά. Ισως για αυτό να ισχύει για μένα αυτό που λένε «εγώ και η θάλασσα ποτέ δεν ησυχάζω».

Οι ευχαριστίες ..

Θέλω να εκφράσω τη θερμή μου ευχαριστία στον παλιό μου αδελφό και φοιτητή μου στο Πανεπιστήμιο, στον Δημήτριο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας ο οποίος επέμενε και μπορώ να πω ότι για πρώτη φορά στα 25 χρόνια Επίσκοπος δεν έφευγα από τη περιοχή μου την ημέρα της Παναγίας. Όλα αυτά τα 25 χρόνια ήμουν πάντα εκεί, και μάλιστα τη τελευταία στιγμή παραλίγο να χρειαστεί να αλλάξω πρόγραμμα όταν άκουσα για πυρκαγιές και για άλλα προβλήματα, αλλά είχα αποφασίσει (βλέπετε είμαι και στα τελευταία χιλιόμετρα του Μαρααθωνίου της ζωής μας) οπότε λέω πρέπει να πάω οπωσδήποτε να μετάσχω στη χαρά και στο πανηγύρι του Αγίου Γερασίμου . Με είχαν ρωτήσει «Μα καλά γιατί δεν είχατε έρθει μέχρι τώρα».. πρώτον γιατί πάντα ήμουν σε ένα μέτωπο δύσκολο και ήξερα ότι άλλοι μπορεί και να μην ήθελαν να με είχαν καλέσει, οπότε σας λέω ότι αυτή τη στιγμή ευχαριστώ θερμά και τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο και τον αδελφό μου Μητροπολίτη Δημήτριο για αυτή τη πρόσκληση.

O πλούτος της ζωής..

Πλούσιος δεν είναι εκείνος που έχει, πλούσιος είναι εκείνος που μπορεί να δει και να προσφέρει..

.. Εμείς οι Κεφαλονίτες

Ξέρετε τον τελευαίο καιρό σκεφτόμουν τι να είναι αυτό που χαρακτηρίζει εμάς τους Κεφαλονίτες. Δεν έχει σημασία ότι δεν έχω ζήσει εδώ, νομίζω έχω το δικαίωμα να λέω «εμάς τους Κεφαλονίτες» , σκεφτόμουν τα εξής πράγματα

Πρώτον είναι η αποδοχή που έχουμε για το νέο και το απροσδόκητο , δεύτερο ότι αντιμετω πίζουμε με ευστροφία και χιούμορ κάθε δεδομένο και θα έλεγα και με τόλμη, υπάρχει και ένα τρίτο, ενώ είμαστε τόσο πολύ δεμένοι με το τόπο είμαστε ταυτόχρονα και οικουμενικοί. Αυτό δεν μας στερεί τη δυνατότητα να βλέπουμε τους ανοικτούς ορίζοντες – οπωσδήποτε είναι η θάλασσα που μας βοηθεί, και να αισθανόμαστε ότι είμαστε οικουμενικοί άνθρωποι Δεν είμαστε κλεισμένοι στα δικά μας ενδιαφέροντα και στις δικές μας τις έγνοιες . Για αυτό και οι Κεφαλονίτες όπου και να έχουν βρεθεί σε διάφορα σημεία του ορίζοντα πάντα διατηρούν και τη λαχτάρα για το νόστο αλλά και την εύκολη προσαρμογή στη πραγματικότητα.

Για να δείτε τις φωτογραφίες πατήστε εδώ

http://www.kefaloniapress.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon