Επέτειος εγκαινίων του ι. Ναού στην Κλεισούρα

Δημοσιεύθηκε: 18/08/2017 11:36 Τελευταία Ενημέρωση: 18/08/2017 11:35 Από: Tachydromos

Στην κομώπολη της Κλεισούρας και το κέντρο της τοπικής ενορίας, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού ήταν σήμερα, Πέμπτη 17 Αυγούστου, ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος. Προήδρευσε της Λειτουργίας και άλλων ακολουθιών μαζί με τους ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρεμετής και Κλεισούρας, τόσο στη συνέχεια της Εορτής της Κοίμησης της Παναγίας, όσο και εις ανάμνηση του γεγονότος των Εγκαινίων του νεόδμητου περικαλούς ιερού Ναού του Ευαγγελισμού. Τα εγκαίνια είχαν γίνει 17 Αυγούστου 2014 απ’ τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο που είχε μεριμνήσει και την κατασκευή του συγκεκριμένου ναού από πολύ νωρίς μάλιστα (1994-1996).

Ο Μητροπολίτης Δημήτριος προσπαθεί κάθε χρονιά να λειτουργεί ο ίδιος, και παροτρύνει κληρικούς και πιστούς ώστε να διοργανώνουν λατρευτικές ακολουθίες στους εγκαινιασμένους ναούς, την ημέρα των εγκαινίων τους. Αυτό όχι μόνο που αποτελεί παράδοση της Εκκλησίας μας, αλλά είναι μια πολύ καλή ευκαιρία ώστε οι πιστοί να εμπεδίδουν αυτοπεποίθηση με την αναδιοργάνωση των ενοριών τους, εφόσον τα εγκαίνια ναού σηματοδοτούν το κορυφαίο γεγονός μιας τοπικής κοινότητας πιστών. Επί το πλείστον και να διαπαιδαγωγούνται στην ευγνωμοσύνη πρώτα στον Κύριο της Πίστεως για τα δώρα αυτά, όσο και στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου που η χάρη Του, τον έστειλε εδώ για την ανάσταση της Εκκλησίας μας. Σ’ αυτές τις ιδέες κινήθηκε και ο χαιρετισμός προς τους παρευρισκομένους πιστούς, του Μητροπολίτη Δημητρίου.

Κάλεσε επίσης του πιστούς σε μεγαλύτερο δέσιμο με την Ορθόδοξη πίστη και την Εκκλησία ειδικά τη φροντίδα ώστε οι νέοι να είναι κοντά στην πνευματική ζωή. Στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο, όπου η Ενορία είχε προετοιμάσει το παραδοσιακό κέρασμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, μιλώντας για το βίο και το μαρτύριο του Νεομάρτυρα Δημητρίου εκ Σαμαρίνης, που μνημονεύει σήμερα η Εκκλησία μας, παρότρυνε για πιο σταθερή πνευματική σχέση των πιστών και περισσότερη ενότητα αψιφώντας τις σηκοφαντίες που γίνονται εις βάρος της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Ποιμενάρχη μας.

Με τη φροντίδα του Μητροπολίτη, στην Κλεισούρα παρά τις δυσκολίες έχει σταθεροποιηθεί μια συμπαθητική λατρευτική κοινότητα ενώ η Ενορία διαθέτει μόνιμο ιερέα. Επί το πλείστον στη διάρκεια του εκκλησιαστικού έτους γίνεται συστηματική προσπάθεια για τη λειτουργία κύκλου παιδιών καθώς και γυναικών.

Η σημερινή ημέρα ήταν ακόμη μια ευκαιρία για τους πιστούς να θυμηθούν το γεγονός της Γιορτής των Εγκαινίων και να συμπροσευχηθούν ώστε η χάρις της Παναγίας να σκεπάζει την ενορία και τις οικογένειες τους και την Εκκλησία μας.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon