Άναψε φωτιές στη Χειμάρρα η λίστα με τα ονόματα εξωμοτών που πάνε για ατίμωση – Τρέμουν οι “γενίτσαροι”

Δημοσιεύθηκε: 18/08/2017 12:14 Τελευταία Ενημέρωση: 18/08/2017 12:14 Από: Tachydromos

Η αποκάλυψη από το Πρώτο Θέμα λίστας με ονόματα Ελλήνων μειονοτικών στη Βόρεια Ήπειρο, των οποίων πρόκειται να αφαιρεθεί η ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική κυβέρνηση, επειδή εργάζονται ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού έθνους, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση τόσο σε εκείνους που είδαν τα ονόματά τους δημοσιευμένα όσο και στις οικογένειές τους.

Στην αποκάλυψη της λίστας αναφέρθηκαν αρκετές αλβανικές εφημερίδες και ιστοσελίδες, ενώ ο δημοσιογράφος Αλεξάντερ Τσίπα (Αλέξανδρος Τσίπας) από το Πιλιούρι Χειμάρρας, του οποίου το όνομα βρίσκεται στη λίστα του Πρώτου Θέματος, έσπευσε να διαψεύσει ότι έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα.

«Δεν είχα, δεν έχω και πιστεύω ότι δεν θα έχω άλλη υπηκοότητα εκτός της αλβανικής», έγραψε στο προσωπικό του Facebook και πρόσθεσε ότι το 2001 προσπάθησε να πάρει την υπηκοότητα του Κοσόβου όταν εργαζόταν εκεί. Ο ίδιος επίσης έσπευσε εμμέσως να διαψεύσει ότι χρηματοδοτείται από “λίστα του Γκιουλέν”.

Ο Αλεξάντερ Τσίπα (Aleksandër Çipa) είναι επικεφαλής της Ένωσης Αλβανών Δημοσιογράφων (UGSH) και είναι γνωστός ως εξωμότης αν και εκείνος παριστάνει τον ορθόδοξο Αλβανό. Είναι από εκείνους που αν και έχουν ελληνική καταγωγή επέλεξαν να δηλώνουν Αλβανοί, κάτι το οποίο είναι δικαίωμά του. Επειδή είναι και γνωστός φανατικός ανθέλληνας, όπως οι περισσότεροι γενίτσαροι, η περίπτωσή του ερευνάται στενά.

Έλληνας εξωμότης είναι και ο Έντι Ράμα και μάλιστα ο γενιτσαρισμός στην οικογένειά του είναι… κληρονομικός, αφού ο παππούς του (πατέρας της μητέρας του) Σπύρος Κολέκας ήταν από εκείνους τους Βορειοηπειρώτες (από τη Χειμάρρα και αυτός) που υπηρέτησαν το καθεστώς την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Ο πατέρας του Έντι Ράμα, γνωστός γλύπτης στις υπηρεσίες του ψυχροπολεμικού καθεστώτος, ήταν Βλάχος στην καταγωγή.

Ο παππούς του Έντι Ράμα, Σπύρος Κολέκας, διετέλεσε βουλευτής και υπουργός του καθεστώτος και πρωταγωνίστησε στους διωγμούς εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Ο εγγονός συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.

Το καθεστώς Ράμα προσπαθεί συνεχώς να “σβήσει” από τη Wikipedia τα ίχνη της ελληνικής του καταγωγής.

Η Βόρεια Ήπειρος έχει βγάλει πολλά παλικάρια και ήρωες, αλλά ο παρατεταμένος ανελεύθερος βίος έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους δίχως σθένος στην εξωμοσία.

Για αυτό και η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κρατήσει ως “Έλληνες” μόνο όσους αισθάνονται Έλληνες.

Οι υπόλοιποι, όσοι ασκούν ανθελληνική πολιτική, θα αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες των πράξεών τους.

Βορειοηπειρωτικές πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE επιβεβαίωσαν ότι στη Χειμάρρα επικρατεί μεγάλος φόβος μεταξύ των εξωμοτών, διότι δεν περίμεναν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα γνώριζε τόσες λεπτομέρειες για τη δράση τους, ούτε ότι θα αποφάσιζε να τους ατιμάσει αφαιρώντας τους την ελληνική υπηκοότητα.

Μάλιστα, όπως συζητιέται στη Χειμάρρα, οι ίδιοι συνεργάτες του καθεστώτος Ράμα ανησυχούν ότι θα έχουν και βαρύτερες κυρώσεις.

tribune.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon