16% των βουλευτών της νέας Αλβανικής Βουλής είναι ορθόδοξοι!

Δημοσιεύθηκε: 24/08/2017 08:51 Τελευταία Ενημέρωση: 24/08/2017 08:51 Από: Tachydromos

Τα στατιστικά στοιχεία για τους βουλευτές της νέας Αλβανικής Βουλής σύμφωνα με το Ίδρυμα των Πολιτικών Στατιστικών μέσα από το πρότζεκτ του www.deputetim.al μας δείχνουν τα ποσοστά των βουλευτών σύμφωνα με την δική τους πίστη τα οποία είναι διαφορετικά και δεν συμβαδίζουν με τα ευρήματα του Ιδρύματος Στατιστικών Μελετών το 2011. Ποιο συγκεκριμένα στην βουλή έχουμε 100 βουλευτές μωαμεθανούς δηλαδή το 72% της βουλής, 23 ορθοδόξους βουλευτές δηλαδή το 16 % της βουλής , 17 βουλευτές καθολικοί η το 11% της βουλής.

Με βάση τους νομούς, σχεδόν καμία εκλογική περιφέρεια δεν έχει τα ποσοστά που έπρεπε να έχει σύμφωνα με το Ίδρυμα Στατιστικών Μελετών, όμως προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία, πχ στο Δυρράχιο ο Δήμαρχος είναι ορθόδοξος ενώ οι ορθόδοξοι βουλευτές της περιφέρειας είναι μόλις το 7%. Στην Αρχαία Λύσσο (Λέζα) και την Ντίπρα το 100% των βουλευτών είναι καθολικοί, ενώ στην Σκόδρα ανατρέποντα τα ευρήματα του Ιδρύματος Στατιστικών.

Ενδιαφέρων έχουν και τα δεδομένα των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων και ειδικά των νικητών. Το ΣΚ έχει περισσότερους μωαμεθανούς βουλευτές παρά ορθοδόξους από το μέσο εθνικό ποσοστό, μάλιστα έχει μεγαλύτερο ποσοστό ορθοδόξων από το ΔΚ. Το ΔΚ ( όπου συμπεριλαμβάνονται ο Ντόκα Χριστ.Δημ.Κομ ο Ντούλε του ΚΕΑΔ και ο Μεντίου του Ρεπ.Κ και ο Ζέγι του Κιν.Εθνι. Αναπ. ) μειονεκτεί στην εκπροσώπηση των ορθοδόξων και μεγάλο ποσοστό καθολικών, κυρίως λόγο των ψήφων στην Λύσσο και Σκόδρα.

Το τρίτο κόμμα, το ΛΣΙ έχει ισορροπημένη εκπροσώπηση, έχει μόνο 19 βουλευτές, 12 μ-5 Ορ- 2 Καθ. Στο κόμμα τον τσάμηδων δεν υπάρχει είδηση μόνο μωαμεθανούς έχουν γιατί οι άλλοι δεν τους πλησιάζουν.

Η Κορυτσά κατέχει την πρώτη θέση όσο αφορά το ποσοστό των ορθοδόξων βουλευτών, ακολουθούν η περιφέρεια Αυλώνας και Φιέρι.

Με λίγα λόγια η εκπροσώπηση των ορθοδόξων στην βουλή είναι πολύ αδύναμη καθώς θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον διπλάσια έχοντας υπόψη πως αποτελούν το 35%+ του πληθυσμού. Το χειρότερο είναι πως η πλειοψηφία τους για να μην πούμε όλοι οι ορθόδοξοι βουλευτές, δεν έχουν συνείδηση της πίστης τους, ούτε το βάρος που έχει η ορθόδοξη πίστη. Μπορεί κάποιοι τυπικά να διατηρούν την πίστη τους αλλά εκτός από το Β Ντούλε κανένας τους δεν είναι βιωματικά ορθόδοξος. Ενώ τους ψηφίζουν ορθόδοξοι δεν είναι ικανοί να σκεφτούν και να προστατεύουν τα δικαιώματα της κοινότητας τους. Το ποιο απτό παράδειγμα είναι η καταστροφή του ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες. Πόσοι αντέδρασαν; Μόνο ο Β Ντούλε. Οι άλλοι υπό το βάρος της εξουσίας βουβοί.

Όταν η Μητρόπολη της Κορυτσάς ζήτησε το χώρο του ναού του Αγίου Γεωργίου, που κατέστρεψε το κομμουνιστικό καθεστώς, πόσοι αντέδρασαν; Κανένας. Μάλιστα εργάστηκαν για το αντίθετο, πιστοί στην εξουσία ως θηρία αχόρταγα δεν χορταίνουν την πείνα τους για λεφτά χωρίς να έχουν ούτε αρχές, ούτε αρετές, ούτε ήθος, ούτε συνείδηση. Με λίγα λόγια τα παιδιά της ελληνορθόδοξης κοινότητας έχουν πουλήσει την συνείδηση τους γιατί πολλά θα ήταν διαφορετικά αν δεν ήταν έτσι. Εάν σέβονταν τον εαυτό τους, το παρελθόν τους, τους προγόνους τους δεν επέτρεπαν κάποιους σαν τον Ε Ραμα και παρόμοιους σαν και αυτόν να κάνουν ό, τι θέλουν, αλλά ως άλλοι Μοσχοπολήτες και έλληνες κατά την οθωμανική αυτοκρατορία θα τους είχαν τους «πασάδες» σούζα και κανείς τους δεν θα τολμούσε να σκεφτεί να καταστρέψει εκκλησίες.

Και κάτι τελευταίο. Πόσοι από αυτούς έχουν αντιδράσει και έχουν υπερασπιστεί τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο όταν του έχουν επιτεθεί; Κανένας. Πόσοι ζήτησαν να δοθεί στον ευεργέτη αυτό της Αλβανίας και των ορθοδόξων να του δοθεί η αλβανική υπηκοότητα που θα αποτελούσε τιμή για την Αλβανία να την έχει; Κανένας

Δηλαδή είτε με τέτοιους ορθοδόξους είτε χωρίς το ίδιο είναι. Ίσως να είναι καλύτερα να μην ήταν καν στην βουλή, γιατί έτσι νομιμοποιούν όσα κάνει η εξουσία εναντίων μας.

Προς χάρη όμως της αλήθειας οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως μόνο η Ομόνοια, το ΚΕΑΔ και ο πρόεδρος της κ. Βαγγέλης Ντούλες είναι οι μόνοι που ανταποκρίθηκαν στο καθήκον με ήθος και αξιοπρέπεια απέναντι στην Ορθοδοξία.

http://www.pelasgoskoritsas.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon