Καταγγελία της απόπειρας ποινικοποίησης των πολιτών της Χιμάρας με απώτερο στόχο την υλοποίηση των σχεδίων δήμευσης της περιουσίας τους.

Δημοσιεύθηκε: 27/08/2017 10:47 Τελευταία Ενημέρωση: 27/08/2017 10:47 Από: Tachydromos

Ανακοίνωση Τύπου

Στη συνέχεια της ύπουλης προσπάθειας υλοποίησης τωn δήθεν πολεοδομικών σχεδιασμών της Κυβέρνησης Ράμα, που επιζητά την νομιμοποίηση δια αποφάσεων της τοπικής αρχής στο Δήμο Χιμάρας, όπως ορίζουν οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για Ανάπτυξη, την Παρασκευή, 25 Αυγούστου, η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω. Η αστυνομία παρέμβει αθέμιτα και προσήγαγε στο Τμήμα δεκάδες πολίτες της περιοχής. Αυτές τις ώρες μάλιστα υπό την απειλή βίαιης προσαγωγής στον Αυλώνα είναι ο Πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και υποψήφιος του ΚΕΑΔ για το Δήμο Χιμάρας κ. Φρέντης Μπελέρης.

Εντύπωση προκαλούν δύο γεγονότα: απ’ τη μια είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα και μάλιστα αποτελεί υποχρέωση του πολίτη να μετέχει στις συσκέψεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να ελέγχει τις αποφάσεις που λαμβάνονται απ’ τα εκλεγμένα όργανα, απ’ την άλλη όμως όσοι πολίτες θέλησαν να παρευρεθούν στη σύσκεψη του εν λόγω Συμβουλίου την Παρασκευή, 25 Αυγούστου, οδηγήθηκαν στα κρατητήρια. Επίσης η προσαγωγή του Μπελέρη είναι παρακινούμενη. Ο ίδιος δεν ήταν καν στα επεισόδια που προκάλεσαν οι άνδρες του Δημάρχου Γκόρο, που παρεμπόδιζαν την προσέλευση των πολιτών στη σύσκεψη που είχε συγκληθεί σε ερημική τοποθεσία και σε καφετέρια τουριστικής φύσης. Η ποινικοποίηση του Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είχε προαναγγελθεί απ’ τα όργανα προπαγάνδας και ΜΜΕ του Ράμα, ώστε κατά το γνωστό μοτίβο να φαίνεται πως η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας είναι παρακινούμενη απ’ τους Έλληνες. Πρόκειται για την γνωστή μπλόφα που δεν πιάνει πια!

Οι πολίτες το έχουν ξεκάθαρο ότι ο στόχος των δήθεν πολεοδομικών παρεμβάσεων είναι η καταπίεση τους και η αποξένωση απ’ την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής δια της ιδιοκτησιακής του απογύμνωσης.

Καλείται η πολιτεία να συνέλθει αμέσως και να σταματήσει τον εκβιασμό της κοινωνίας με την πέραν των νομίμων ορίων χρήση της Αστυνομίας.

Κάτω από τέτοιες απειλές προφανώς θα συνεδριάσει ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο για να θεσμοθετήσει τις άνωθεν εντολές. Έχουν όμως ακυρωθεί εκ των προτέρων οι αποφάσεις του με τις αντιδράσεις του λαού της Χιμάρας.

Προφανώς τα φαινόμενα κατάλυσης οποιασδήποτε μορφής δημοκρατίας και δυνατότητας έκφρασης της κοινωνίας έχουν το γνωστό τέλος που έχει κάθε δικτατορία. Απ’ την άποψη αυτή το παράδειγμα των πολιτών της Χιμάρας αργά ή γρήγορα θα το συμμεριστεί η κοινωνία όλης της χώρας.

Ας μην διαφεύγει το γεγονός ότι πρώτος στόχος και πιο ευάλωτος κάθε μορφής αντιδημοκρατικής διακυβέρνησης είναι οι ομάδες των μειονοτήτων. Η καμπάνα στη Χιμάρα κτυπάει ηχηρά!

Τίρανα, στις 27 Αυγούστου 2017

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon