ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ - Αντίδραση Ντούλε με πολλαπλούς αποδέκτες -

Δημοσιεύθηκε: 31/08/2017 14:41 Τελευταία Ενημέρωση: 31/08/2017 14:41 Από: Tachydromos

Ο τίτλος του σημειώματός μας αποκόπηκε από τη σημερινή αντίδραση του πρόεδρου του ΚΕΑΔ και βουλευτή Αυλώνας, Βαγγέλη Ντούλε για τα όσα τραγελαϕικά συνέβησαν σήμερα στο Δήμο Χιμάρας, στο προπύργιο αντίστασης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Σήμερα, εμπαίζοντας με τα συναισθήματα των Χιμαριωτών κι εϕαρμόζοντας εντολές του αρχιμασκοϕόρου των Βαλκανίων, Έντι Ράμα, που εδώ και τέσσερα χρόνια προωθεί την πολιτική Ερντογάν στα μέρη μας, ο εξωμότης δήμαρχός Χιμάρας Γκιέργκι Γκόρο συγκάλεσε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο ορεινό χωριό Κούτσι της Λιαμπουριάς για να επικυρώσει το σχέδιο ιδιοκτησιακής λεηλασίας της Χιμάρας.

Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και εύρυθμης λειτουργίας του κράτους δικαίου, κι εϕαρμόζοντας τακτικές παρτιζάνικου πολέμου, το ταμπόρι των δημοτικών συμβούλων πήρε τα βουνά για να επικυρώσει ένα σχέδιο ρυμοτομικής ανάπτυξης που, λογικά, θα έπρεπε να τύχει ευρείας διαβούλευσης με τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής της Χιμάρας. Οι κάτοικοι της Χιμάρας με επικεϕαλής τα ηρωικά στελέχη της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ που οδήγησαν σε αναβολή την προηγούμενη σύσκεψη που επιχειρήθηκε να γίνει σε τουριστικό θέρετρο εκτός Χιμάρας, δεν το έβαλαν κάτω, αλλά πήραν την ανηϕόρα για το Κούτσι, το οποίο πολιορκούνταν από πολυάριθμες δυνάμεις της κρατικής και της δημοτικής αστυνομίας με στόχο την παρεμπόδισή τους να παρευρεθούν στη σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρά την αντίδραση των κατοίκων, οι γενίτσαροι σύμβουλοι του ΣΚ, μέσα από συνοπτικές διαδικασίες εμπαιγμού και αδιαϕάνειας, επικύρωσαν τυπικά το σχέδιο υϕαρπαγής των περιουσιών των Χιμαριωτών.

Πρόκειται για ωμή παραβίαση της εύρυθμης λειτουργίας της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, σε μια κυνική προσπάθεια του Έντι Ράμα να εξυπηρετήσει από τη μια ολιγαρχικά συμϕέροντα και ερντογανικές βλέψεις για την περιοχή – ϕιλέτο του αλβανικού τουρισμού.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Αυλώνας, Βαγγέλης Ντούλες, γνωστός μέσα από την έντονη αντιπαράθεση από τα έδρανα της Αλβανικής Βουλευτής με τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα και κατά τις προηγούμενες απόπειρες που έγιναν για την περιουσιακή αποψίλωση των Χιμαριωτών, αντέδρασε άμεσα μέσα από σημείωμά του στο twitter. «Οι μάσκες έπεσαν. Ο μεγάλος τιμονιέρης επιδίδεται σε μονόλογο για συγκυβέρνηση με το λαό, το Δημοτικό Συμβούλιο της Χιμάρας συγκαλείται μέσα σε καθεστώς αστυνομικού κράτους». Κατά τις προηγούμενες ημέρες η κινητικότητα του κυρίου Ντούλε με αντιδράσεις, επιστολές σε πρεσβευτές και σε διεθνείς οργανισμούς ήταν έντονη.

Η σημερινή δήλωση Ντούλε έχει πολλαπλό νόημα με πολλούς αποδέκτες. Διότι οι μάσκες δεν έπεσαν μόνο για το καθεστώς Ράμα, αλλά και για άλλους που κόπτονται ότι κι αυτοί υπερασπίζονται τα συμϕέροντα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, ενώ είναι απόντες ή επικριτικοί όλο αυτό το διάστημα που στη Χιμάρα το κράτος κήρυξε κλεϕτοπόλεμο με τους πολίτες του. Ενώ η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ, πιστοί στην αποστολή τους, είναι στο πρώτο μέτωπο της αντίστασης, το έταιρο κόμμα  ΜEGA ούτε ϕωνή ούτε λαλιά. Ο βουλευτής του ΣΚ της περιϕέρειας Αυλώνας, Ανδρέας Μάρτος συνεχίζει τις διακοπές σαν να μην συμβαίνει τίποτε στη Χιμάρα όπου κι εκείνος ψηϕίστηκε με την υπόσχεση ότι δεν θα επιτρέψει την ιδιοκτησιακή απαλλοτρίωση της περιοχής. Από την άλλη, το πειθήνιο όργανο κάθε αλβανικού καθεστώτος, Παναγιώτης Μπάρκας, με κατά παραγγελία δημοσίευμά του πάει να θολώσει τα νερά. Άρα οι μάσκες έπεσαν και για τους προαναϕερόμενους.

Οι Χιμαριώτες όμως, οι οποίοι έχουν πάντα κλείσει ραντεβού με την ιστορία, είναι ανένδοτοι και αποϕασισμένοι να δώσουν τον αγώνα τους μέχρι ματαίωσης του σχεδίου περιουσιακής αποψίλωσής τους με απώτερο στόχο τον ξεριζωμό τους από τα πάτρια εδάϕη, ποτισμένα με αίμα και ιδρώτα στο διάβα της ιστορίας τους. Γι  αυτό και την Πέμπτη, 31 Άυγούστου και 10 η ώρα, οργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης. Είναι ώρες αντίστασης και το κάλεσμα απευθύνεται σε κάθε Βορειοηπειρώτη, αλλά και σε κάθε ϕορέα που επιμένει ότι εκπροσωπεί το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon