Ιμάμης Τιράνων: Ο Γκιέργκι Καστριότι ήταν ένας αιρετικός και μισθοφόρος!

Δημοσιεύθηκε: 04/09/2017 08:02 Τελευταία Ενημέρωση: 04/09/2017 08:02 Από: Tachydromos

Εδώ και δύο ημέρες άνοιξε μία διαμάχη την ημέρα του Μπαϊράμ, επειδή οι μουσουλμάνοι πιστοί κάλυψαν σκόπιμα το άγαλμα του Σκεντέρμπεη την κεντρική πλατεία των Τιράνων κατά τη διάρκεια της προσευχής, μια διαμάχη που δεν λέει να σταματήσει, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Όμως ο Μουφτής των Τιράνων, Γίλι Γκούρα, έσπευσε να εξευμενίσει τους επικριτές λέγοντας ότι «οι μουσουλμάνοι δεν είχαν κανέναν σκοπό να προσβάλλουν τον Σκεντέρμπεη», σε αντίθεση με τον Ιμάμη Αρμάντ Αλίου που επιδιώκει τις εντάσεις μεταξύ των Αλβανών, απαξιώνοντας την ιστορική προσωπικότητα του Γκιέργκι Καστριότι…

«Θέλω να δώσω μια δημόσια εξήγηση στους Καθολικούς και Ορθόδουξους αδελφούς. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προσβάλλουμε ή να καλύψουμε το άγαλμα του Σκεντέρμπεη. Ήταν ο εθνικός ήρωας της Αλβανίας, ούτε από θρησκευτική πλευρά, ούτε από την ιστορική παρουσία του μνημείου στην πλατεία, δεν αποτελεί πρόβλημα στους μουσουλμάνους πιστούς για τη δημόσια προσευχή», ανέφερε ο Γκούρα σε συνέντευξή του στο «GSH».

Ωστόσο, ο Ιμάμης Αρμάντ Αλίου δεν βλέπει καθόλου ως ήρωα τον Γκιέργκι Καστριότι- Σκεντέρμπεη.

Σε αντίθεση με τον Γκούρα χρησιμοποιεί επιθετικούς τόνους αποκαλώντας τον Καστριότι ως αιρετικό και μισθοφόρο που πολέμησε για τα χρήματα υπέρ των χριστιανικών σταυροφοριών και δεν έχει καμία σχέση με την θρησκευτική ανοχή που σήμερα έχει η Αλβανία.

«Η πλειοψηφία των Αλβανών σε σπάνιες περιπτώσεις έχει την τύχη να κρατά στην τσέπη τους για λίγες ώρες ένα χαρτονόμισμα των 5.000 λέκ με το πρόσωπο του ήρωα της Βενετίας, Σκεντέρμπεη, ο οποίος προτίμησε να σηκώσει το σπαθί ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία .

Ήταν ένας αιρετικός και μισθοφόρος αγωνιζόμενος για τα συμφέροντα της Βενετίας», θα συνεχίσει λέγοντας ότι ήταν ένας προδότης που πολέμησε κατά των Οθωμανών όχι μόνο για τα συμφέροντα της Βενετίας αλλά και του Βασιλείου της Νάπολης, αφού ήταν διοικητής των σταυροφοριών του Πάπα Πίου του ΙΙ».

Ο ίδιος θα προσθέσει ότι όλη αυτή η συζήτηση, γιατί σκεπάστηκε το άγαλμα του Σκεντέρμπεη κατά τη θρησκευτική εκδήλωση, υποκινήθηκε από το «Ελληνο-Καθολικό λόμπι».

Lapsi.al

The Hellenic Information Team

http://www.echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon