Οι Χειμαρριώτες πάνε την Αλβανία στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια – Ναρκωτικά και τζιχαντιστές καίνε τα Τίρανα

Δημοσιεύθηκε: 06/09/2017 12:12 Τελευταία Ενημέρωση: 06/09/2017 18:55 Από: Tachydromos

Στην ανάδειξη με κάθε τρόπο του σχεδίου εθνοκάθαρσης των Ελλήνων της Αλβανίας θα επιμείνουν οι Βορειοηπειρώτες, εν μέσω του συνεχιζόμενου εναντίον τους πογκρόμ από την κυβέρνηση του Εντι Ράμα, που επικεντρώνεται, σε αυτή τη φάση, στη δήμευση ελληνικών περιουσιών στη Χειμάρρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Λάμπρου Καλαρρύτη στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου», τις επόμενες ημέρες πρέσβεις ευρωπαϊκών χωρών θα επισκεφθούν τη Χειμάρρα, στον απόηχο της έντασης που σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου -έγιναν ακόμα και προσαγωγές μελών της μειονότητας από την Αστυνομία-, όπου αποφασίστηκε η εφαρμογή κυβερνητικής απόφασης για δήμευση και κατεδάφιση ακινήτων ελληνικής ιδιοκτησίας.

Οι θιγόμενοι ελληνικής καταγωγής Χειμαρριώτες προτίθενται να ενημερώσουν τους Ευρωπαίους πρέσβεις για την απόπειρα εκδίωξής τους από την περιοχή, μέσω και της οικονομικής εξόντωσής τους, καθώς πολλά από τα ακίνητα είναι επιχειρηματικά και αφορούν κυρίως τουριστική δραστηριότητα.

Τα στοιχεία είναι καταλυτικά, γι’ αυτό και, πέραν της ενημέρωσης για τις αλβανικές μεθοδεύσεις, σχεδιάζεται και προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς πρόκειται για προσπάθεια εθνοκάθαρσης γηγενούς πληθυσμού.

Οι καταγγελίες από την ελληνική μειονότητα γίνονται σε μια συγκυρία όπου σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μεταξύ άλλων στο Βερολίνο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αυξημένη ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα Δυτικά Βαλκάνια σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα, κυρίως το εμπόριο ναρκωτικών, και την ισλαμική τρομοκρατία, με την Αλβανία να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών και για τα δύο.

tribune.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon