Δρόπολη: νέες παραβιάσεις σε ναούς

Δημοσιεύθηκε: 07/09/2017 13:49 Τελευταία Ενημέρωση: 08/09/2017 13:02 Από: Tachydromos

Τέλη της περασμένης εβδομάδας σε κεντρικά χωριά και ενορίες της Δρόπολης σημειώθηκαν νέα κρούσματα παραβιάσεων σε ιερούς ναούς αλλά και κατοικίες. Συγκεκριμένα το Σάββατο το απόγευμα καθώς πιστοί επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή του Γενεθλίου της Παναγίας στη Δούβιανη για την προετοιμασία της για το αυριανό πανηγύρι βρήκαν παραβιασμένες τις πόρτες αλλά και αναστατώσεις στο εσωτερικό του Ναού. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για καλά προετοιμασμένους δράστες καθώς είχαν χρησιμοποιήσει ειδικά εργαλεία κοπής ανοίγοντας κατά σειρά τρεις πόρτες που έχει ο ναός για μεγαλύτερη προστασία. Φαίνεται ότι κίνητρο τους ήταν το παγκάρι καθώς το είχαν εντελώς καταστρέψει.

Το ίδιο στη συνέχεια διαπιστώθηκε και στον ενοριακό και κοιμητηριακό ναό του Αγίου Βλασίου όπου οι προσκληθείσες ζημιές στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν πράγματα αξίας ήταν ακόμη μεγαλύτερες.

Να επισημανθεί ότι και η Μονή αλλά και ο ι. ναός του Αγίου Βλασίου είναι εντός του οικισμού και πολύ κοντά στον κεντρικό δρόμο της κοινότητας αυτής.

Ωστόσο τη Δευτέρα αναφέρθηκε παραβίαση στον Ενοριακό ναό της Βάνιστας, τον Άγιο Νικόλαο, που επί το πλείστον είναι ακριβώς στο κέντρο της κοινότητας.

Στο ίδιο χωριό και μάλλον την ίδια βραδιά είχαν γίνει ανάλογα κρούσματα σε πέντε κατοικίες και απόπειρα σε ακόμη δύο που οι νοικοκυραίοι τους κατοικούν εκεί μόνιμα.

Τόσο η Δούβιανη αλλά ειδικά η Βάνιστα είναι στο κέντρο της περιοχής και διαθέτουν καλό αριθμό κατοίκων. Στη Βάνιστα δε εδρεύουν πολλές εταιρίες μεγάλης εμπορικής κίνησης και κατά συνέπεια προκαλεί εντύπωση το θράσος των δραστών αλλά και το μήνυμα που ενδεχομένως θέλουν να περάσουν.

Αμέσως μετά την ψυχολογική κατάσταση των επανειλημμένων σκόπιμων πυρκαγιών το καλοκαίρι, φαίνεται ότι επανερχόμαστε στην κατάσταση του περασμένου χειμώνα με την επιδημία των διαρρήξεων και παραβιάσεων σε ναούς, μοναστήρια και κατοικίες…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon