Ο Κοτζιάς έριξε ένα μικρό… “πυρηνικό” σε Σκόπια και Αλβανία – Εντοπίστηκε “πιστόλι” του Τζορτζ Σόρος

Δημοσιεύθηκε: 08/09/2017 20:08 Τελευταία Ενημέρωση: 08/09/2017 20:18 Από: Tachydromos

Μια μικρή πυρηνική “βομβίτσα” έριξε ο Νίκος Κοτζιάς σε Σκόπια και Αλβανία, στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Εσθονία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας των εργασιών την Παρασκευή, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών “έδειξε” την Αλβανία και τους σχεδιασμούς της αλβανικής κυβέρνησης να υφαρπάξει γαίες και κατοικίες που ανήκουν στη γηγενή Ελληνική Εθνική Μειονότητα (Βορειοηπειρώτες), ενώ στην ίδια δήλωσή του έγινε σαφέστατος υπαινιγμός και για τα Σκόπια.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είπε:

«Τόνισα ότι τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται επιλεκτικά και παρουσίασα μια σειρά από παραδείγματα για το πώς γίνεται κατάχρησή τους.

»Τέλος, συζητήσαμε με τις χώρες της Ανατολικής Γειτονίας, όπως επίσης και με τις τέσσερις υποψήφιες για ένταξη χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και την Τουρκία και ανταλλάξαμε γνώμες για το πώς αυτό το ζήτημα θα μπορέσει να προωθηθεί.

»Στο πλαίσιο της εδώ παρουσίας μας, είχα και συζητήσεις με μία σειρά από Υπουργούς και Επιτρόπους, όπου έκανα πάρα πολύ σαφές κάτω από ποιούς όρους και προϋποθέσεις μπορούν να εκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με ορισμένες από αυτές τις υποψήφιες χώρες».

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Πέμπτης, στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έχοντας τον Γάλλο Πρόεδρο στο πλευρό του δήλωσε:

«Προς την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας καθίσταται σαφές ότι όσο επιμένει στην χρησιμοποίηση ονόματος, το οποίο πέραν της προκλητικής παραχάραξης της Ιστορίας αποπνέει αλυτρωτισμό, υπονομεύει την ευρωπαϊκής της προοπτική.

»Το ευρωπαϊκό κεκτημένο αποκλείει υποψήφια κράτη-μέλη τα οποία αμφισβητούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το status quo των συνόρων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Παρεμφερές είναι και το μήνυμα της Ελλάδας προς την γείτονα Αλβανία: Όταν προβαίνει σε πράξεις, οι οποίες έρχονται σε σαφή αντίθεση προς το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο -όπως π.χ. η πρόσφατη ωμή παραβίαση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ιδίως της ιδιοκτησίας- υπονομεύει και εκείνη την ευρωπαϊκή της προοπτική».

Να προστεθεί ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διαδικτυακό Spiegel την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ξέφυγε από τη μετριοπαθή στάση που κρατούσε μέχρι πρότινος και τόλμησε να ψελλίσει έμμεσες απειλές κατά της Ελλάδας.

«Δεν επιθυμούμε ένα νέο γύρο ανταλλαγής κατηγοριών», δήλωσε ο Σκοπιανός αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Ελλάδα και σημείωσε με έμφαση:

«Θα πρέπει να μπορούμε να είμαστε, αυτό που είμαστε- «Μακεδόνες».

»Δε ζητάμε κάτι που δεν μας ανήκει, αλλά δεν μπορεί να περιμένει κανείς από εμάς να απαρνηθούμε την ψυχή και τις αξίες μας».

Ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων έφτασε μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύει και έμμεσες απειλές προς την Ελλάδα εάν συνεχίσει να μπλοκάρει την είσοδο της χώρας του στους ευρωατλαντικούς θεσμούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι μια ριψοκίνδυνη στρατηγική, να εμποδίζει κανείς μια χώρα».

Οι δηλώσεις Ντιμιτρόφ σημειώθηκαν από κύκλους των Αθηνών ως εξαιρετικά επιζήμιες για τη μικρή βαλκανική χώρα και προκάλεσαν την άμεση αυστηρή προειδοποίηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας το βράδυ της Πέμπτης.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, ο δημοσιογράφος Keno Verseck, που πήρε τη συνέντευξη από τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ, έχει διεθνή φήμη ως “γνωστό πιστόλι του Τζορτζ Σόρος”.

Η “ανίχνευση” ανθρώπων του Τζορτζ Σόρος να εμπλέκονται στο Ονοματολογικό των Σκοπίων, έχει κινητοποιήσει τις ελληνικές υπηρεσίες, οι οποίες πλέον συνθέτουν κομμάτια παζλ που επιβεβαιώνουν προηγούμενες υποψίες, οι οποίες ακουμπάνε και εγχώριους παράγοντες.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Τζορτζ Σόρος είναι και πολύ καλός φίλος του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, όλα αυτά προφανώς κάπως “συνδέονται”.

Ωστόσο, ο εκλεκτός της Χίλαρι Κλίντον και μέγας “φιλάνθρωπος” κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, δεν είναι πλέον τόσο ισχυρός όσο επί Δημοκρατικών. Βρίσκεται, από την ημέρα που άλλαξε Πρόεδρος στην Αμερική, στα μαύρα κατάστιχα του Λευκού Οίκου.

“Οι συμμαχίες και τα πάρε δώσε με τον Τζορτζ Σόρος αυτή την εποχή στρέφονται πρωτίστως ενάντια στον Λευκό Οίκο”, μας επεσήμαναν οι ίδιοι κύκλοι των Αθηνών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα και οι Αμερικανοί μας σύμμαχοι δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε αποσταθεροποίηση στη Βαλκανική.

Tribune.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon