Συνάντηση Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στα Τίρανα

Δημοσιεύθηκε: 13/09/2017 11:07 Τελευταία Ενημέρωση: 13/09/2017 11:07 Από: Tachydromos

Από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στην αλβανική πρωτεύουσα, Τίρανα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στην οποία θα συζητηθεί η κατάσταση της ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια, αναφέρει η σερβική ‘Τέλεγραφ’.

Οικοδεσπότης της συνάντησης θα είναι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Αλβανίας, ταξίαρχος Μπαρντίλ Κολτσάκ. Επικεφαλής του φόρουμ θα είναι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν την εφαρμογή της έννοιας «Σχεδιασμός σταθερότητας», την κατάσταση ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια και θα διατυπώσουν συστάσεις για τις αποστολές της Συμμαχίας στο Αφγανιστάν και το Κοσσυφοπέδιο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, τόνισε ότι η προγραμματισμένη συνάντηση έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα, καθώς είναι πρώτη του είδους που διοργανώνεται στην Αλβανία από τότε που εντάχθηκε στη στρατιωτική οργάνωση της Δύσης, το 2009.

Οι συνεδριάσεις της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο, συνήθως στην έδρα των Βρυξελλών.

(telegraf.rs)

http://www.echedoros-a.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon