Σκληρή προειδοποίηση Ντούλε για τον περί Μειονοτήτων Νομοσχέδιο

Δημοσιεύθηκε: 13/09/2017 20:11 Τελευταία Ενημέρωση: 14/09/2017 08:39 Από: Tachydromos

Με την πλούσια εμπειρία του, τον ευθύ πολιτικό λόγο, κυρίως όμως με το βάρος της ευθύνης εκπροσώπησης του σώματος της ΕΕΜ στη Βουλή και κυρίως της ανεξάρτητης πολιτικής της έκφρασης, ο Πρόεδρος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες άσκησε σκληρή κριτική χθες στις ελλείψεις των προγραμματικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού Ράμα σε ότι αφορά στο πεδίο των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων.

Κατηγόρησε το Ράμα ότι όπως απέδειξε με την προεκλογική του συμπεριφορά κυρίως όμως με την επίσημη πολιτική του πλατφόρμα δεν επιδιώκει την ενσωμάτωση στην κοινωνία υπό αξιοπρεπείς όρους και προϋποθέσεις, τόσο λιγότερο σύμφωνα με τις υποδείξεις των διεθνών πρακτικών, αλλά στην αφομοίωση των μειονοτικών ομάδων και ατόμων. Ωστόσο ανάφερε ότι τέτοια παιχνίδια και πρακτικές με τις μειονότητες επιχειρούνται μόνο από ολοκληρωτικά καθεστώτα και υπό συνθήκες δημοκρατίας έχουν ως απόδειξη την αποτυχία τους.

Το κεφάλαιο ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων αποτελεί προϋπόθεση όχι μόνο για την κοινωνική συνοχή στο εσωτερικό της χώρας αλλά και αδιαπραγμάτευτο σημείο στην διαδικασία της ένταξης και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ακριβώς για να προηγηθεί των διαδικασιών αυτών ο διεθνής παράγοντας συνέστησε στην αλβανική κυβέρνηση τη σύνταξη ειδικού Νόμου για την Προστασία και Διασφάλιση των Δικαιωμάτων των Μειονοτήτων.

Ακριβώς αναφερόμενος σ’ αυτόν που αργά ή γρήγορα θα έρθει στο σώμα της Βουλής προς ψήφιση και κύρωση ως πρόταση της Κυβέρνησης Ράμα, ο Ντούλες τον κατηγόρησε για εμπαιγμό τόσο των μειονοτήτων όσο και του διεθνούς παράγοντα. Ο Νόμος είναι επανάληψη σλόγκαν γνωστών απ’ την εποχή του κομουνιστικού καθεστώτος ότι δεν υφίστανται προβλήματα και ότι αποτελεί η Αλβανία παράδειγμα προς μίμηση. Η άρνηση για ουσιαστική και ειλικρινή προσέγγιση του μειονοτικού φαινομένου και της δυναμικότητας του οδηγεί σε ένα νομοσχέδιο φάρσα.

Η Κυβέρνηση Ράμα κατά το Ντούλε επιδιώκει την διαιώνιση και παραπέρα δυσχέρυνση πολιτικών πρακτικών διακρίσεων εις βάρος της ΕΕΜ. Για το λόγο αυτό προειδοποίησε όχι μόνο αντιδράσεις ουσιαστικές για την αποτροπή του εν λόγω νομοσχεδίου αλλά και την κοινοποίηση σε διεθνές επίπεδο. Την ΕΕΜ και το ΚΕΑΔ θα μας βρείτε μπροστά στις Βρυξέλες, στην Ουάσιγκτον και οπουδήποτε αλλού υπάρχουν θεσμοί και οργανισμοί ευαίσθητοι για τα δικαιώματα του ανθρώπου και του εδώ Ελληνισμού ολοκλήρωσε την αναφορά του σ’ αυτό το σημείο των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης Ράμα – 3, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon