Καίει το Ράμα ο Καμμένος. Αποκαλυπτικός ο ΄Ελληνας Υπουργός Αμύνης: Προκλητικός ο Ράμα, διαϕορετικά μιλάει στο ΝΑΤΟ!

Δημοσιεύθηκε: 14/09/2017 14:11 Τελευταία Ενημέρωση: 14/09/2017 14:11 Από: Tachydromos

Ο Έλληνας Υπουργός Αμύνης, Πάνος Καμμένος, σχολίασε τις τελαυταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα για τις διμερείς σχέσεις. Ο Καμμένος θεωρεί προκλητικές όχι μόνο τις δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού, αλλά, όπως επεσήμανε «κάποιες κινήσεις που σχετίζονται με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία».  

Ο Καμμένος, που είναι και πρόεδρος του Κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων» και ο μοναδικός κυβερνητικός εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού του οποίου ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, προέβει στις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη τύπου  στη Θεσσαλονίκη, όπου επί μιάμιση ώρα δέχτηκε τις ερωτήσεις των δημοσιογράϕων. Ο Κάμμένος επεσήμανε ότι, ανεξάρτητα από τις δηλώσεις, ο Ράμα έχει απέναντί του την πλειοψηϕία του αλβανικού λαού.  

Ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον τοπικό πολεοδομικό σχέδιο της Χειμάρρας και αν εκείνος θεωρεί πρόκληση εκ μέρους του Ράμα την κατεδάϕιση ορισμένων κτιρίων εκεί.  

Καμμένος: Πράγματι, σε επίπεδο ϕραστικών δηλώσεων ο κύριος Ράμα είναι προκλητικός. Παράλληλα και με ορισμένες κινήσεις που στρέϕονται έναντι της μειονότητας. Ναι, αλλά, εκτιμώ ότι ο Ράμα έχει απέναντί του την πλειοψηϕία του αλβανικού λαού, κι άτομα που ήταν μετανάστες στην Ελλάδα, ανθρώπους που έχουν σχέσεις με την Ελλάδα, άτομα που απαιτούν την ελληνική υπηκοότητα. Κι εκτιμώ ακόμα ότι την απάντηση γι αυτή την ακραία συμπεριϕορά έναντι της χώρας μας, θα την πάρει από τον αλβανικό λαό.  

Ο Καμμένος είπε ότι οι δηλώσεις που εκτιμούνται ως προκλητικές στην Αθήνα, θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απομόνωση της Αλβανίας και δεν έχουν καμιά σχέση με τις δηλώσεις που οι αλβανικοί κυβερνόντες κάνουν στα διεθνή ϕόρα.   

«Εκτιμώ ότι οι  προσπάθειες ακραίων ατόμων να δημιουργήσουν προβλήματα με την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, το μόνο αποτέλεσμα που θα μπορούσαν να επιϕέρουν, θα ήταν η απομόνωση της Αλβανίας. ΘΙα ήθελα να σας πω πως, όταν συναντιόμαστε στο εξωτερικό, σε επίπεδο δηλώσεων, (οι Αλβανοί), είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η Αλβανία, μολονότι δεν έχει πολεμικό ναυτικό, απέστειλε ένα πλοίο στα πλαίσια του SNMG2 στο Αιγαίο Πέλαγος, ως μέρος της κοινής επιχείρησης του ΝΑΤΟ. Και ποτέ οι δηλώσεις που γίνονται σε Νατοϊκό επίπεδο δεν έχουν σχέση με τις δημόσιες δηλώσεις του κυρίου Ράμα».  

Αϕού αναϕέρθηκε και στο γεγονός ότι τον περασμένο μήνα από την Ελλάδα εστάλησαν πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία, όπως είπε, συμμετείχαν σε επιχειρήσεις πυρόσβεσης όχι μόνο πάνω από τα μειονοτικά χωριά, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Αλβανία, όπου υπήρξε ανάγκη, ο έλληνας Υπουργός Αμύνης είπε:  Δε νομίζω ότι έχει νόημα να συνεχιστεί αυτή η πολιτική των προκλήσεων.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon