Περισσότεροι από 50 νεκροί και 200 τραυματίες από την ένοπλη επίθεση σε συναυλία στο Λας Βέγκας

Δημοσιεύθηκε: 02/10/2017 11:09 Τελευταία Ενημέρωση: 02/10/2017 12:58 Από: Tachydromos

Περισσότεροι από πενήντα νεκροί και τουλάχιστον 200 τραυματίες, είναι ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης σε συναυλία country μουσικής στο Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σερίφη της Νεβάδας ο δράστης ήταν ο Στίβεν Πάντοκ, κάτοικος της πόλης και ο οποίος έδρασε μόνος και εξουδετερώθηκε στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay όπου και έπεσε νεκρός. Ωστόσο, η αστυνομία αναζητά μια γυναίκα που ταξίδευε με τον ύποπτο πριν από την επίθεση.

Δεκάδες οχήματα της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στην κεντρική λεωφόρο μέσα σε λίγα λεπτά από το συμβάν.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκε ένας ήχος που έμοιαζε με πυροτεχνήματα. Η μουσική σταμάτησε προσωρινά και ξανάρχισε μέχρι τη στιγμή που ο δεύτερος γύρος πυροβολισμών ανάγκασε το συγκρότημα να φύγει τρέχοντας από τη σκηνή.

Χιλιάδες αναζήτησαν διέξοδο υπό τον ήχο των πυροβολισμών που σύμφωνα με μαρτυρίες έπεφταν ασταμάτητα για περισσότερο από πέντε λεπτά.

Ο Τζόζε Μπάγκετ, ηλικίας 31 ετών, κάτοικος Λας Βέγκας, δήλωσε ότι καθόταν μαζί με έναν φίλο του στο λόμπι του ξενοδοχείου Luxor όταν είδαν τον κόσμο να τρέχει σε κατάσταση πανικού.

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάφεραν ότι το ξενοδοχείο Mandalay Bay Casino είχε αποκλεισθεί και ότι δύο ένοπλοι πυροβόλησαν έναν σωματοφύλακα και αστυνομικούς.

Σε βίντεο από τον τόπο της επίθεσης που αναρτήθηκαν στο Ιντερνετ φαίνονται οι θεατές της συναυλίας να πέφτουν στο έδαφος, ενώ ακούγονται πυρά αυτόματου όπλου.

Στον απόηχο της επίθεσης οι αρχές του αεροδρομίου ΜακΚάραν του Λας Βέγκας προχώρησαν σε προσωρινή διακοπή των πτήσεων.

Kathimerini.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon