Ελληνική συμμετοχή στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνεργασιών - Συναυλία: «Μουσικά χρώματα της Ελλάδας» με Έλληνες καλλιτέχνες

Δημοσιεύθηκε: 03/10/2017 13:46 Τελευταία Ενημέρωση: 03/10/2017 17:27 Από: Tachydromos

Ο Δήμος Δερόπολης υπό την αιγίδα και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο και το Σύλλογο «Αργυρώ», διοργάνωσε την πρώτη συναυλία «Μουσικά χρώματα της Ελλάδας» στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικών Συνεργασιών, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβιτσάνης, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, Νάντια Πατέρα στο τραγούδι και Δημήτρη Λάππα σε μπουζούκι και κιθάρα.

Το Φεστιβάλ που ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, είναι μία πρωτοβουλία του Συλλόγου «Αργυρώ» με επικεφαλής την διακεκριμένη δημοσιογράφο Ilda Mara και στοχεύει στην συνάντηση των δύο μουσικών κόσμων, της κλασικής και παραδοσιακής μουσικής. «Εκεί που η παράδοση συναντιέται με το κλασικό», όπως ανέφερε η Mara, παρουσιάζοντας το Φεστιβάλ.

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και της κιθάρας Δημήτρης Λάππας, -ο οποίος από το 1998 έως σήμερα έχει μακροχρόνιες και σταθερές συνεργασίες με καταξιωμένους συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές όπως Μίμη Πλέσσα, Γιώργο Νταλάρα, Ελένη Βιτάλη, Διονύση Σαββόπουλο, Σωτηρία Λεονάρδου, Νίκο Δημητράτο, Παντελή Θαλασσινό κ.ά.-, και μέλος μουσικών σχημάτων όπως Café Aman Istambul και Alternative Bulgarian Orchestra, με την Κωνσταντίνα Πατέρα στο τραγούδι, ερμήνευσαν τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη Βασίλη Τσιτσάνη, Γιώργου Ζαμπέτα κ.ά. .

Παρουσία Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, κ. Βασιλείου Τόλιου, Προϊσταμένης του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας Τιράνων κας Μυρένας Σερβιτζόγλου, Επίτιμου Προξένου Ιταλίας σε Αργυρόκαστρο κ. Teodor Bilushi, ΥΦΥΠΕΞ Αλβανίας, κας Άρτεμις Δράλιου, βουλευτών του ΔΚ, κ. Ντριτάν Σέχου και κ. Γκένς Πόλλο, Προέδρου παραρτήματος ΔΚ Αργυροκάστρου, κ. Ρολάντ Μπέϊκο, Προέδρου ΜΕΓΚΑ-ΕΕΜΜ, κ. Χρηστάκη Κίτσιου και πλήθος κόσμου, οι Έλληνες καλλιτέχνες για περίπου δύο ώρες συνεπήραν το κοινό που παραβρέθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβιτσάνης, με το ρεπερτόριο και τη μουσική τους ευαισθησία, δημιουργώντας μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα.

O Γενικός Πρόξενος κ. Τόλιος σε ομιλία του, τόνισε το απαραίτητο θετικό μήνυμα που παρόμοιες εκδηλώσεις εκπέμπουν και προς τις νεότερες γενιές Ελλάδος, Αλβανίας και Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon