Ο ΥΠΕΞ Αλβανίας Μπουσάτι απαντά με ειρωνεία στις δηλώσεις Κοτζιά και Παυλόπουλου

Δημοσιεύθηκε: 16/10/2017 20:52 Τελευταία Ενημέρωση: 17/10/2017 07:18 Από: Tachydromos

Ο Υπ Εξ της Αλβανίας απαντά με ειρωνεία στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ Παυλόπουλου αλλά και του Υπ Εξ κ Κοτζιά.

Μετά από την «διπλωματική» επίθεση της Αθήνας μια μέρα πριν, σχετικά με την ψήφιση του νόμου των εθνικών μειονοτήτων, ο Υπ Εξ της Αλβανίας Ντ. Μπουσάτι απάντησε υπενθυμίζοντας στον ομόλογό του Κοτζιά ότι έχει ζητηθεί ένα συγκεκριμένο μοντέλο από τον ίδιο.

«Σε όλους του συναδέλφους είτε είναι γείτονες είτε όχι, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας, κατά τα δυόμιση χρόνια εργασίας που έγιναν για την δημιουργία αυτού του νόμου, έχω ζητήσει να μας παρουσιάσουν επίσης και τις εμπειρίες των χωρών τους. Εμείς παραμένουμε ανοιχτοί για να μελετήσουμε κάθε μοντέλο σχετικά με τις μειονότητες, συμπεριλαμβανομένου το ελληνικό μοντέλο αν υπάρχει κάτι τέτοιο» , δήλωσε ο Μπουσάτι.

Επίσης Υπ Εξ Αλβανίας Μπουσάτι απάντησε και στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Παυλόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε «διεθνής ερασιτεχνισμό» την κίνηση της Αλβανίας. « Ο ερασιτεχνισμός φοβάμαι πως πρέπει να αναζητηθεί σε πρωτεύουσες άλλων χωρών και σε καμία περίπτωση στην Αλβανία», δήλωσε ο Υπ Εξ της Αλβανίας.

Φοβάται όμως ο κ Μπουσάτι το Ελληνικό βέτο;

«Δεν έχω κανέναν λόγο να το σκεφτώ, ούτε για μία στιγμή, ούτε να το πιστέψω πως ένα κράτος, είτε είναι αυτό ο γείτονας μας, Ελλάδα, θα ενδιαφερόταν να θέσει βέτο ενάντια στην Αλβανία, το έχω πει και το ξαναλέω, δεν είναι προς το συμφέρον είτε της Ελλάδας, είτε της Αλβανίας για να συμβούν τέτοια γεγονότα, αλλά η πολιτική του μεγαφώνου της Κυριακής θα πρέπει να αφήσει την θέση της στην ημέρα της εργασίας στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» δήλωσε ο Μπουσάτι.

Top Channel

Ετοίμασε μετέφρασε Πελασγός Κορυτσάς.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon