Ο ΡΑΜΑ ΣΤΗΝΕΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ

Δημοσιεύθηκε: 19/10/2017 09:01 Τελευταία Ενημέρωση: 22/10/2017 18:32 Από: Tachydromos

Για να αποσπάσει την προσοχή από το σκάνδαλο μεγατόνων με τον πρώην υπουργό του:

Κι ενώ εδώ και τρεις μέρες η Κυβέρνηση Ράμα κλονίζεται από το σκάνδαλο μεγατόνων που αποκαλύϕθηκε μετά από παρακολουθήσεις των ιταλικών αστυνομικών αρχών και που εμπλέκεται σαϕώς το όνομα του πρώην υπουργού Εσωτερικών και δεξί χέρι του Έντι Ράμα, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να ζητά την απομάκρυνση του ίδιου του Ράμα ως αρχινονού της αλβανικής μαϕίας, ο ίδιος, για να αποσύρει την προσοχή της κοινής γνώμης, στήνει εκ νέου σενάριο έντασης στη Χειμάρρα. Είναι η συνηθισμένη συνταγή του Ράμα, να προκαλεί ένταση στις σχέσεις με την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και κατ’  επέκταση με την Ελλάδα και να παριστάνει τον αλβανό πατριώτη. Την αποκάλυψη κάνει το έγκυρο μέσο κοινωνικής δικτύωσης SYRI.NET.

Σας παραθέτουμε σε μετάϕραση το άρθρο:

Ο Έντι Ράμα επιχειρεί να να «συγκαλύψει» τον Ταχίρι, προκαλεί τη Μειονότητα στη Χειμάρρα: Εγκαταλείψτε τις οικίες εντός 5 ημερών.   

Στο αποκορύϕωμα της κυβερνητικής κρίσης όπου έχει περιέλθει η πλειοψηϕία μετά από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όπου αναϕέρεται το όνομα του πρώην υπουργού Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι, ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα προέβη σε κίνηση ταχτικής για να αποσύρει την προσοχή της κοινής γνώμης.  

Πηγές του SYRI.net αποκαλύπτουν ότι στις 19 οικογένειες μελλών της Μειονότητας στη Χειμάρρα, μεταβιβάστηκε εντολή από την Επιθεώρηση Προστασίας Χωροταξίας με την απαίτηση ώστε εντός 5 ημερών να εγκαταλείψουν τις οικίες τους. Οι οικίες βρίσκονται στο κέντρο της Χειμάρρας κι υπάρχει πρόβλεψη βάσει αποϕάσεως του Υπουργικού Συμβουλίου να ισοπεδωθούν στα πλαίσια σχεδίου πολεοδομικής ανάπλασης της Χειμάρρας.  

Οι κάτοικοι της Χειμάρρας, συστατικό κομμάτι της Ελληνικής Μειονότητας διαμαρτυρήθηκαν μερικές μέρες πριν όταν εκεί είχαν πάει για διαπραγματεύσεις οι υπουργοί της κυβέρνησης Νταμιά Γκικνούρι και Μιρέλα Κουμπάρο. Μετά από συνάντηση που είχαν με τον Γκικνούρι που είναι και βουλευτής της περιοχής, εκείνος διαβεβαίωσε τους κατοίκους της περιοχής ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν συνέχεια ωσότου υπάρξει κοινή συμϕωνία η οποία θα βασίζεται στη εξεύρεση κοινής βάσης πάνω στην αξία της αποζημίωσης που θα πρέπει να επωϕεληθούν αν κατεδαϕιστούν οι οικίες τους.   

Σήμερα όμως, κι ενώ οι κάτοικοι περίμεναν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Κυβέρνηση, βρήκαν έξω από την πόρτα της το ειδοποιητήριο της Επιθεώρησης Προστασίας Χωροταξίας όπου τους ζητείται η εγκατάλειψη εντός 5 ημερών των οικιών τους. Σαϕέστατα πρόκειται για απροκάλυπτη και ανώϕελη πρόκληση, αν δεν κρύβει άλλες σκοπιμότητες.  

Αυτό που καθιστά την απόϕαση της Επιθεώρησης Προστασίας Χωροταξίας ύποπτη είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με τις προβλέψεις της Απόϕασης 145, ημερομηνίας 22.02.2017 για την κατεδάϕιση σε σύνολο 21 οικιών, προκύπτει ότι δυο οικίες έχουν εξαιρεθεί από τη εϕαρμογή της απόϕασης. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για οικίες της οικογένειας Γκόρου, η οικία ενός συγγενή του Δήμαρχου Χειμάρρας Γκιέργκι Γκόρο και η άλλη οικία ανήκει στην οικογένεια Ζώτου, όπου προκύπτει να είναι της αδερϕής του πρόεδρου του ΣΚ για τη Χειμάρρα.   

Το γεγονός αυτό κάνει και πιο έντονη την υποψία ότι η απόϕαση της Επιθεώρησης Προστασίας της Χωροταξίας είναι ξεκάθαρα μια παράτολμη πρόκληση από το γραϕείο προπαγάνδας της Κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από το «Φάκελο της Χρονιάς», όπου ο βουλευτής πια Σαϊμίρ Ταχίρι είτε όπως τον κατονόμασε σήμερα ο Έντι Ράμα, το «στραβόξυλο» είναι εμπλεκόμενος πατόκορϕα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon