Ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Χιμάρας: Ο Ράμας να κατεδαϕίσει τα σπίτια των εγκληματιών

Δημοσιεύθηκε: 20/10/2017 07:02 Τελευταία Ενημέρωση: 21/10/2017 10:24 Από: Tachydromos

Μετά την αποστολή των νέων ειδοποιητηρίων κατεδάϕισης από το Δήμο της Χιμάρας, αντέδρασε υπέρ των κατοίκων ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Χιμάρας, κύριος Φρέντης Μπελέρης.  Σύμϕωνα με τον Μπελέρη η αποστολή των ειδοποιητηρίων  για την κατεδάϕιση των σπιτιών έχει ως στόχο να αποσπάσει την προσοχή από το σκάνδαλο που ξέσπασε εξαιτίας των παρακολουθήσεων από τις ιταλικές αρχές των ομάδων διακίνησης ναρκωτικών  

«Νιώθουμε εξαπατημένοι. Υποσχέθηκαν ότι πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση, θα έπρεπε να επιλυθεί το πρόβλημα της διανομής των ιδιοκτησιών, δηλαδή θα εϕοδιάζονταν οι κάτοικοι με τίτλους ιδιοκτησίας. Μετά από αυτό θα συγκεντρωνόμασταν  για να συζητήσουμε για το σχέδιο, ώστε να βρεθεί η πιο σωστή λύση. Πρόκειται για μια αλαζονική κι απροσδόκητη απόϕαση που πιστεύω ότι έχει να κάνει με άλλα προβλήματα της αλβανικής κυβέρνησης, για να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης  από τα σοβαρά προβλήματα που έχει. Θέλουν να καλύψουν το σκάνδαλο μεγατόνων που αποκαλύϕθηκε μετά από παρακολουθήσεις των ιταλικών αστυνομικών αρχών και που εμπλέκεται το όνομα του πρώην υπουργού Εσωτερικών Ταχίρι, αποσπώντας και  μετατοπίζοντας την προσοχή της αλβανικής κοινής γνώμης σε μια σύγκρουση στη Χιμάρα» δήλωσε κ Μπελέρης.

Ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Χιμάρας  τόνισε ότι το πρόβλημα των κατεδαϕίσεων των σπιτιών και των επιχειρήσεων των Χιμαριωτών δεν θα πρέπει να πολιτικοποιηθεί  ούτε  να θεωρηθεί ως μία σύγκρουση μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, καθώς πρόκειται για Αλβανούς πολίτες, έντιμοι ϕορολογούμενοι που έχουν τα δικαιώματά τους ως κάθε πολίτης της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

«Ο κύριος Ράμα ας κατεδαϕίσει τα σπίτια των εγκληματιών και  όχι των έντιμων ανθρώπων. Να μην κατεδαϕίσει σπίτια 300 ετών ζητώντας να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη ότι θα κάνει διάλογο και από την άλλη πλευρά ενεργεί ύπουλα διατάζοντας την κατεδάϕιση των σπιτιών των τακτικών ϕορολογουμένων. Δεν θέλω να πολιτικοποιήσουμε αυτό το ζήτημα. Εγώ,  ως Πρόεδρος της Ομόνοιας Χιμάρας,  μπορώ να έχω τις δικές μου πεποιθήσεις για την ελληνική μειονότητα στη Χιμάρα, αλλά τώρα μιλάμε για σπίτια αλβανών πολιτών που κατεδαϕίζονται  άδικα. Η αντιπολίτευση,  οι διανοούμενοι και όλη η κοινή γνώμη πρέπει να βγουν και να προστατεύσουν αυτούς τους έντιμους  ανθρώπους, των οποίων  υϕαρπάζεται η κληροδοτημένη ανά των αιώνων ιδιοκτησία».

Αντίσταση

Ο Μπελέρης δήλωσε ότι οι Χιμαριώτες  έχουν τώρα  το νομικό δικαίωμα να προστατευθούν από ένα κράτος που δεν σέβεται τους νόμους. «Θα αμυνθούμε όπως μπορούμε. Αυτήν την στιγμή που μιλάμε μεταξύ των κατοίκων έχει δημιουργηθεί μια τεταμένη κατάσταση. Σε ένα κράτος δικαίου, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει τους νόμους και να ληστέψει τους δικούς του πολίτες. Όταν η κυβέρνηση παραβιάζει τους νόμους, οι πολίτες έχουν κάθε συνταγματικό δικαίωμα προστασίας στο όνομα του νόμου».  Ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Χιμάρας  ο οποίος πρόσθεσε επίσης  ότι αποϕάσισαν να ακολουθήσουν τη νομική οδό, ζητώντας την αναστολή είτε την ακύρωση της απόϕασης  του Δήμου για από το Διοικητικό Δικαστήριο της Αυλώνας.

«Από αύριο θα καταθέσουμε μέτρα ασϕαλείας στο διοικητικό δικαστήριο της Αυλώνας. Θα ζητήσουμε από το δικαστήριο να προβεί σε αναστολή μέχρι να αποϕασίσει το δικαστήριο σχετικά με το θέμα. Έχουμε μια υπόθεση σχετικά με αυτή την απόϕαση του Δήμου στο Διοικητικό Δικαστήριο. Έχουν διεξαχθεί δύο ακροάσεις και το ζήτημα βρίσκεται σε εξέλιξη, μέχρι να εκδοθεί απόϕαση, ο Δήμος δεν μπορεί να ενεργήσει».

Πηγή:Shqiptarja.com/ Μετάφραση Tachydromos.org

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon