- Αναβρασμός στους Βορειοηπειρώτες για τις κατεδαφίσεις • Σήμερα στη Χιμάρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο

Δημοσιεύθηκε: 23/10/2017 21:44 Τελευταία Ενημέρωση: 23/10/2017 21:43 Από: Tachydromos

Συναγερμός στην Χιμάρα

Μπορεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα το τελευταίο διάστημα να βρίσκεται σε στενό κλοιό, λόγω των καταιγιστικών αποκαλύψεων των ιταλικών Αρχών για εμπλοκή κυβερνητικών και κρατικών παραγόντων, σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ωστόσο συνεχίζει απτόητος να προκαλεί την ελληνική μειονότητα, βάζοντας στο στόχαστρο τις περιουσίες τους.

Μετά τα τελευταία τελεσίγραφα για έναρξη κατεδαφίσεων σε σπίτια αποκλειστικά Ελλήνων, στην Χιμάρα, αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους των Βορειοηπειρωτών, με αποτέλεσμα κάτοικοι και οργανώσεις της ελληνικής μειονότητας να διοργανώνουν σήμερα και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας (10.30 π.μ.), έξω από το Δημαρχείο.

«Η ιστορία της Χιμάρας έχει πλήθος ηρωικών σελίδων. Αν με το ζόρι η αλβανική κυβέρνηση θέλει να προσθέσει νέες, την πένα θα την κρατάμε εμείς», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Χειμαρριωτών, η οποία απευθύνει σε όλους τους Χιμαριώτες κάλεσμα στην σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μπροστά από το Δημαρχείο «για να διαμαρτυρηθούν και να μην επιτρέψουν σε καμία μπουλντόζα να πάρει μπρος αν δεν τηρηθούν όσα η κυβέρνηση και ο εγκάθετος δήμαρχος υποχρεούνται να τηρήσουν».

Οι κινητοποιήσεις της δεν σταματούν όμως εκεί. Μεθαύριο Τετάρτη (6 μ.μ.) διοργανώνει εφ' όλης της ύλης ενημερωτική εκδήλωση στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος (Κλεισθένους 15, 105 52 Αθήνα) με κύριο σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τις εξελίξεις στο περιουσιακό ζήτημα.

Και σε άλλο σημείο της αυστηρής ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει: «για μία ακόμη φορά εμείς οι Χιμαραίοι καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν είναι 10 ή 30 σπίτια για τα οποία παλεύουμε. Παλεύουμε για τους ιδιοκτήτες των περιουσιών που χάθηκαν, παλεύουμε για τους ιδιοκτήτες των περιουσιών που στοχοποιούνται στην επόμενη φάση του περίφημου «μαστερπλαν», παλεύουμε για να μας κατοχυρωθούν στην πράξη όσα και ο Αλβανός νομοθέτης προέβλεψε, παλεύουμε κατά όσων θέλουν να διαγράψουν την ταυτότητά μας και να ξεσκίσουν την ψυχή μας…».

Proinoslogos.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon