Η Χειμάρρα δεν θα πέσει – «Μολών Λαβέ» λένε οι κάτοικοι στο καθεστώς Ράμα

Δημοσιεύθηκε: 23/10/2017 13:03 Τελευταία Ενημέρωση: 23/10/2017 22:08 Από: Tachydromos

Αποφασισμένοι να μην παραδώσουν τα σπίτια και τη γη τους στο καθεστώς Ράμα, οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες στη Χειμάρρα διαδηλώνουν από το πρωί της Δευτέρας έξω από το Δημαρχείο της πόλης τους, στο οποίο εδρεύει ο εξωμότης δήμαρχος Χειμάρρας Γιώργος Γκόρος, του οποίου η ελληνική κυβέρνηση αφαίρεσε την υπηκοότητα ύστερα από τη διαπιστωμένη αντεθνική δράση του.

Με μαύρες σημαίες και πανό οι Χειμαρριώτες αντιδράνε δυναμικά στα τελεσίγραφα που τους έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα το καθεστώς και στα οποία τους ζητά να εκκενώσουν 19 σπίτια στο κέντρο της πόλης για να κατεδαφιστούν.

Ελεύθερος και ανυπότακτος λαός οι Χειμαρριώτες, στο μεσαίωνα από τη Χειμάρρα έβγαιναν οι τρομεροί Στρατιώτες (ελαφρύ ιππικό), οι περιβόητοι ιππότες του Ελληνισμού που εισήγαγαν το ελαφρύ ιππικό στους στρατούς της Ευρώπης, και στις αρχές του προηγούμενου αιώνα οι αντιπρόσωποι της Χειμάρρας ήταν οι μόνοι από όλη τη Βόρεια Ήπειρο που αρνήθηκαν να δεχτούν την αυτονομία που προέβλεπε το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας επιμένοντας στην ένωση με την Ελλάδα, συνεχίζουν τη δοξασμένη παράδοση των ιπποτών προγόνων τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χειμάρρα είναι το τελευταίο κάστρο της Βόρειας Ηπείρου που δεν έχει αλωθεί από τους εποικισμούς με μουσουλμάνους που προωθούν τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η αλβανική κυβέρνηση.

Το καθεστώς Ράμα έστειλε και ένα πυροσβεστικό όχημα έξω από το Δημαρχείο, ενώ η διαμαρτυρία είναι ειρηνική, για να προκαλέσει τους κατοίκους, οι οποίοι και το έδιωξαν με τη δυναμική αντίδρασή τους.

himara.gr

himara.gr

himara.gr

himara.gr

www.facebook.com/PronatHimarjote

www.facebook.com/PronatHimarjote

www.facebook.com/PronatHimarjote

www.facebook.com/PronatHimarjote

www.facebook.com/PronatHimarjote

www.facebook.com/PronatHimarjote

http://www.tribune.gr/ //www.facebook.com/himara1/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon